Wethouder Joost Boermans verrichtte de opening.
Wethouder Joost Boermans verrichtte de opening. Foto: GAD

Tien Gooise scholenteams doen mee aan wedstrijd elektronisch afval inzamelen

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Tien teams van tien basisscholen in ‘t Gooi en de Vechtstreek nemen het de komende paar weken, tot en met 9 oktober, tegen elkaar op tijdens de zogenaamde E-waste Race. Het doel is om zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. 

De school die het meest inzamelt, wint een prachtige schoolreis voor de hele klas, aldus initiatiefnemers GAD en Weee Nederland. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk, is de gedachte. 

Woensdagmorgen was de kick-off les plaats bij groep 7 van basisschool de Regenboog uit Kortenhoef. Hier overhandigde wethouder Joost Boermans namens de gemeente Wijdemeren officieel het eerste stuk elektronisch afval aan de klas.

De scholen uit Hilversum die meedoen zijn de Van Hasseltschool, Bavinckschool, De De Wilge loc, De Wilgetoren, Sterrenschool en Het Mozaïek. Ook uit Huizen, Kortenhoef en Nederhorst den Berg doen scholen mee. 

Wie bij deze scholen in de buurt woont, kan de komende vier weken gemakkelijk en gratis het elektronisch afval thuis laten ophalen door dit online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen.

En wie klein elektronische afval apart inlevert, draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald, aldus de initiatiefnemers. Bovendien steunt men de school in de buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Als dank voor het online aanmelden ontvangt men kortingscodes voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.

Uit de krant