Afbeelding

Informatiemarkt Isoleren en Verduurzamen in Kerkelanden

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Zien welke energiebespaarmaatregelen mogelijk zijn in huis? Op een informatiemarkt van de Hilversumse Energie Transitie (HET) en Hilverzon laten duurzame ondernemers aan de hand van informatie en voorbeelden zien welke verschillende maatregelen en producten er zijn om een woning te verduurzamen.

In de Emmaus Parochie in Kerkelanden komen voorbeelden voorbij als bodem- of vloerisolatie, het isoleren van de spouw of de voordelen van dubbel glas. Verder is er informatie te verkrijgen over zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom thuis, het waterzijdig inregelen van de CV en is er een financiële vraagbaak. Ook zijn er op de markt Hilversummers aanwezig, die kunnen vertellen hoe zij de verduurzaming van hun huis hebben aangepakt. 

Hilverzon en HET benadrukken dat verduurzamen niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn wanneer bezoekers van de markt besluiten mee te doen aan de collectieve inkoopactie van Energie Verbonden. Bovendien kan juist nu verduurzamen ‘nog voordeliger zijn’. “Voor de komende periode, tussen oktober en december 2020, is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis-regeling door de overheid aantrekkelijker gemaakt. Bij het uitvoeren van twee isolatiemaatregelen is de subsidie tijdelijk verhoogd van 20 naar 30 procent.”

Deze markt vindt ook plaats in het kader van het haalbaarheidsonderzoek duurzame warmte Kerkelanden, dat loopt tot eind 2020. Een groep actieve wijkbewoners is aanwezig. Ze zijn onlangs een initiatief voor een nieuwe energiebron gestart en willen dat met (mede-wijk)bewoners delen. 

De Informatiemarkt Isoleren en Verduurzamen woning is zaterdag 26 september tussen 12.00 en 17.00 uur in de Emmaus Parochie aan de Kerkelandenlaan 5 in Hilversum. Vanwege de coronamaatregelen zijn er drie tijdsloten: 12.00 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Vooraf aanmelden en daarbij aangeven welk tijdslot en met hoeveel personen, kan via info@hetcooperatie.nl.

Uit de krant