Afbeelding
Foto: GO Sharing

Nieuwe vorm van deelvervoer in Hilversum, honderd groene scooters staan klaar

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Meer vormen van deelvervoer. Het is een wezenlijk onderdeel van de Mobiliteitsvisie 2040, die vorige week donderdag door de meerderheid van de raad is aangenomen. Een week later en de eerste honderd elektrische deelscooters staan in Hilversum. 

De gemeente ziet de groene scooter als een alternatief voor een stadsritje met de auto. “Met het deelvervoer stimuleren we mensen om met duurzaam vervoer te reizen en de auto te laten staan”, meldt wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren. “Het elektrisch deelvervoer draagt bij aan het verduurzamen van het verkeer in Hilversum”, merkt zij verder nog op. 

Vanaf vandaag staan deze deelscooters op meerdere plekken in Hilversum. De groene scooters zijn van GO Sharing en die zijn met een applicatie van het bedrijf te gebruiken. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100 procent elektrisch. De accu’s van de deelscooters worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen en iedereen met een rijbewijs en de bijbehorende app kan op deze scooters rijden. 

Het doel van GO Sharing, een start-up, is het veranderen van de manier van hoe we met vervoer omgaan. “Wij staan voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen”, zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing. 

Het bedrijf wil gedragsverandering teweeg brengen: van iedereen een eigen voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt. “En dat doen we op een duurzame manier met elektrisch vervoer”, vervolgt Pouwels.”Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten. Je betaalt per minuut die je reist vanaf 23 cent”, is zijn slotmededeling. 

Meer weten? Kijk op www.hilversum.nl/deelscooters

Uit de krant