Afbeelding
Foto: GAD

Mobiel GAD scheidingsstation is terug, om te beginnen in Wijdemeren

Natuur en Milieu

WIJDEMEREN - Het mobiele scheidingsstation van de GAD is vanaf komend weekend weer terug. De dorpen in Wijdemeren hebben de primeur, al hoopt de afvalstoffendienst dat de overige Goooise gemeenten in 2022 volgen. 

Vanwege de coromaatregelen kon het mobiele scheidingsstation een tijdlang niet worden ingezet. Komende zaterdag staat deze in Ankeveen. Inwoners kunnen bij het mobiele scheidingsstation kleinere hoeveelheden en kleinere formaten huishoudelijk afval inleveren, zoals elektrische apparatuur, spaarlampen, piepschuim, karton en hard kunststof. 

Het is niet voor alle inwoners even gemakkelijk hun gescheiden afval naar het scheidingsstation te brengen. Daarom heeft de GAD een mobiel scheidingsstation dat naar de inwoner toe komt. De medewerkers van het mobiele scheidingsstation geven ook informatie over het scheiden van afval en de dienstverlening van de GAD.

In Ankeveen staat het scheidingsstation iedere eerste zaterdag van de maand tussen 8.00 en 13.00 uur op het Stichts End, naast de kerk. In Kortenhoef is deze iedere eerste en derde woensdag van de maand te vinden in Winkelcentrum Meenthof, tussen 9.00 en 13.00 uur. 

In Nieuw-Loosdrecht staat het scheidingsstation iedere tweede en vierde dinsdag van maandag tussen 9.00 en 13.00 uur in Winkelgebied Lindeplein. En ook in Nederhorst den Berg komt een scheidingsstation. Om precies te zijn in de Voorstraat, het plein bij de muziektent op iedere derde dinsdag van de maand tussen 9.00 en 13.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op gad.nl/mobielstation.

Uit de krant