Jelle Schuilenburg.
Jelle Schuilenburg. Foto: Nationale Klimaatweek

Jelle Schuilenburg is eerste Klimaatburgemeester van Hilversum

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Hilversum heeft er een nieuwe burgemeester bij. De 38-jarige Jelle Schuilenburg mag zich de eerste Klimaatburgemeester noemen van Hilversum.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend gemaakt als startsein van de Nationale Klimaatweek. Dit is een week waarin de Klimaatburgemeester van de gemeente een belangrijke rol speelt voor zijn of haar plaatsgenoten. In dit geval moet Schuilenburg andere Hilversummers inspireren om zich ook voor een beter klimaat in te gaan zetten. 

Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Jelle is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. 

“Ik wil me inzetten om Casual Friday om te dopen tot Warmetruiendag. Dan zet iedereen de kachel op vrijdag uit en draagt zijn vrolijkste, duurzamere warme trui”, aldus de Hilversummer. 

Schuilenburg is één van de in totaal 142 benoemde Klimaatburgemeesters die zich uit 101 gemeenten hebben aangemeld. De Nationale Klimaatweek is onderdeel van ‘Iedereen Doet WAT’, de overheidscampagne over de klimaattransitie.

Uit de krant