Afbeelding
Foto's: GNR

Speelbos ’t Laer weer wat mooier en klaar voor het nieuwe speelseizoen

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Speelbos ‘t Laer is weer klaar voor het nieuwe seizoen. Tientallen vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat hebben, met wat hulp van leden van de Gooise Atletiekclub, de speelplek in Anna’s Hoeve grondig opgeknapt. 

Er wordt wat afgespeeld in het bos ten oosten van Hilversum. Het twee hectare grote speelbos heeft allerlei activiteiten in zich wat een avonturier tussen de 4 en 12 jaar zich maar kan wensen: waterpartijen, modderpoel, hutten en een speciale vogelhoek. Jaap Vlaanderen “Het Goois Natuurreservaat wil graag kinderen in contact brengen met de natuur. In een speelbos doen we dat spelenderwijs. Ik ben ongelooflijk blij dat er zoveel gebruik van wordt gemaakt”.

Aan het einde van het speelseizoen is het terrein wel toe aan een onderhoudsbeurt. Dat is nu dus weer gedaan. De beekloop is weer schoongemaakt, er zijn veel bomen en struiken geplant en er zijn nieuwe nestkasten opgehangen. “Ook in het speelbos is diversiteit belangrijk”, vervolgt Vlaanderen. “Gevarieerde ondergroei houdt het bos spannend voor de kinderen maar is ook aantrekkelijk voor vogels.” 

Dit jaar zijn er maar liefst 400 nieuwe struiken en bomen aangeplant. Denk daarbij aan hazelaar, vuilboom, haagbeuk en hondsroos. Achter het vogelkijkscherm hangen nieuwe nestkasten voor verschillende mezen, de boomkruiper, bosuil en vleermuizen. Speelbos ’t Laer is weer een beetje mooier geworden en klaar voor het volgende speelseizoen. 


Uit de krant