Het Wandelpad in 2018.
Het Wandelpad in 2018. Archieffoto: HOV in 't Gooi

Wethouder: Meer groen op Wandelpad na aanleg HOV

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Goed nieuws voor de bewoners van het Hilversumse wandelpad. De strook op de weg langs het spoor krijgt ook na de HOV-werkzaamheden een groene invulling en wordt zelfs groener dan voor de aanleg van de veelbesproken busbaan.

Dat zei wethouder Annette Wolthers van verkeer woensdagavond na vragen van Democraten Hilversum. DH-commissielid Rob Docter constateerde daarin dat de Vitusbuurt (Kleine Rome) één van de meest versteende buurten van Hilversum is en het spaarzame groen vooral te vinden is aan het Wandelpad. “Een groenstrook met daarin tot voor enkele jaren prachtige Kastanjebomen”, aldus Docter. “Door de kastanjeziekte verdwenen enkele bomen. Moeraseiken namen de plek in.” 

Maar deze bomen moeten nu wijken voor de aanleg van een voetpad. En dat, aldus Docter, er een voetpad beschikbaar is aan de kant van de woningen. “Dit voldoet prima. Bovendien is in de nota voor de HOV ‘Besluitvorming van het voorkeurstracé’ (2010) is de belofte gedaan dat de groenstrook intact blijft.”

Maar Wolthers stelde het commissielid meteen gerust. In de nieuwe structuur, zei zij, komt veel meer groen dan voor de aanleg van de HOV-busbaan. In totaal komen er twintig bomen: zeven tussen de Sint Vitusstraat en de oversteek van de HOV en dertien in het deel tussen de Hoenderweg en de Roosendaalstraat. Met dat antwoord was Docter zeer tevreden. “Groener kan het niet, begrijp ik wethouder”, was zijn reactie. 

Uit de krant