Afbeelding
Foto: IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek

Lezing, bijzondere waarnemingen en een quiz over ijsvogels

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Infoschuur ‘t Gooi is volgende week zaterdag het decor van een lezing over ijsvogels. Ook worden er enkele bijzondere waarnemingen getoond en is er een heuse quiz.

De bijeenkomst, tijdens de Nationale Vogelweek, is een initiatief van de IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek. “IJsvogels worden door veel mensen gezien als de mooiste vogels van Nederland”, aldus presentator Jelle Harder van de werkgroep. “Iedereen die een ijsvogel ziet wordt daar direct vrolijk van. Het is een bijzondere en mooie waarneming van een zeer kleurrijke vogel.” 

Harder geeft aan dat het niet handig is om met een grote groep mensen buiten naar een plek te gaan waar mogelijk ijsvogels zijn. Die zouden snel verstoord zijn en wegvliegen. “Maar met het houden van een lezing over ijsvogels in de regio Gooi en Vechtstreek kan iedereen toch veel informatie krijgen over deze opvallende vogels.” 

Naast veel algemene informatie vertelt Harder over de broedresultaten van 2021 en geeft hij alvast een indruk van broedseizoen 2022. Ook wordt ingegaan over de ijsvogelstand in Noord-Holland en een vergelijking met de andere provincies. 

De bijeenkomst is zaterdagmiddag 14 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de Infoschuur ‘t Gooi. Vooraf aanmelden moet en kan via jelleharder@hetnet.nl.

Uit de krant