Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Het is alweer even geleden, maar na twee jaar coronapauze houdt het Goois Natuurreservaat binnenkort weer een ouderwets schaapscheerdersfeest. Dit keer echter staat het feest helemaal in het teken van het 90-jarig jubileum en zijn er veel extra’s. 

Zo zijn er veel nieuwe activiteiten, demonstraties, een grote markt, muziek en workshops. En dat een heel weekend lang: op zaterdag 4 en zondag 5 juni. 

Bezoekers kunnen slenteren over het festivalterrein in en rond de Schaapskooi op de Blaricummerheide en genieten van de schapen die wachten tot ze aan de beurt zijn om geknipt te worden. Er is muziek en een bijzondere markt met kinderactiviteiten en workshops. 

Het feestprogramma met de tientallen activiteiten staat online. De aanmeldingen voor de verschillende workshops zijn gestart. Wie alvast een beetje in de stemming wil komen, kan kijken naar de minifilm en genieten van de mooie beelden van de kudde en de kunst van het knippen.

Traditie 
Het scheren van de schapen vindt één keer per jaar plaats in het eerste weekend van juni. Dit jaar moeten er 300 schapen geknipt worden. De lammetjes zijn pas volgend jaar aan de beurt. Zowel op zaterdag 4 als op zondag 5 juni zorgen minimaal tien scheerders ervoor dat de kudde van Laren én de kudde van Blaricum geknipt of geschoren wordt.

Op zaterdag 4 juni is het evenement geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 5 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang voor het evenement is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland Politiek 20 mei, 07:00
Afbeelding
Na steekincident opgepakte Hilversummer (17) langer vast Politie 19 mei, 20:29
Afbeelding
Nog geen arrestaties na vondst ‘foute winkel’ Lijsterweg Politie 19 mei, 17:45
Afbeelding
Chaos bij spoorwegovergangen in Hilversum door storing op spoor 112 19 mei, 17:09
Afbeelding
Voedselbank Gooi & Omstreken hielp al meer dan honderd gezinnen uit Oekraïne Mensen 19 mei, 15:00
Afbeelding
'100 jaar geleden werd het Leger niet altijd met open armen ontvangen' Bijzondere activiteiten tijdens jubileumjaar Leger des Heils Hilversum Mensen 19 mei, 14:00
Afbeelding
'Als ik thuis was gebleven, had ik nooit zo goed Nederlands leren spreken' Vrijwilligers King Arthur Groep halen er meer uit dan ze van tevoren hadden gedacht Mensen 19 mei, 10:00
Afbeelding
Zorgen bij Gooise burgemeesters over tekort aan agenten in Midden-Nederland Politie 19 mei, 07:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief