
Leerlingen Hilfertsheem College leren over catering en koken op de boerderij
Natuur en MilieuHILVERSUM - Een leuk uitje voor leerlingen van de tweede klas van het Hilferstheem College. Zij waren afgelopen week op bezoek bij de boerderij voor het vak catering en koken.
Met ingang van dit kalenderjaar kunnen ook de middelbare scholen in het Gooi een boerderij in Hilversum, Muiden, Weesp of Abcoude bezoeken. Voorheen waren er alleen programma’s gericht op het basisschoolonderwijs. Het programma wordt op maat afgestemd op het vak en de leeftijdsgroep. Deze leerlingen volgen in hun tweede leerjaar het keuze- en interessevak catering en koken.
Vorige week bezochten de 23 vmbo-leerlingen en drie docenten van het Hilfertsheem College boerderij De Slothoeve in Muiden. Hier kregen ze eerst een rondleiding. Tijdens de rondleiding hoorden en zagen ze van alles over de koeien, de melkproductie, de dubbeldoelkippen die zowel voor de eieren als voor de vleesproductie gehouden kunnen worden en over kringlooplandbouw, een duurzame vorm van landbouw waarbij de stoffen die door de landbouw uit een gebied verdwijnen, ook weer worden teruggebracht.
Na de rondleiding gingen de leerlingen aan de slag met het bereiden van roomboter en eiersalade. Dat smaakt natuurlijk extra lekker als je het zelf hebt gemaakt op de locatie waar de ingrediënten ook geproduceerd worden.