Wethouder Bart Heller en voorzitter Bas Brüll van de ondernemersvereniging reageren verheugd op het goede nieuws uit het provinciehuis.
Wethouder Bart Heller en voorzitter Bas Brüll van de ondernemersvereniging reageren verheugd op het goede nieuws uit het provinciehuis. Foto: Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West

Zeventien ondernemers in Zuidwest investeren fors in duurzaamheid

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Het verduurzamen van de bedrijven in Hilversum Zuidwest krijgt steeds meer vorm. Zeventien bedrijven op onder meer het Havenkwartier en Kerkelanden gaan, door samen pakweg 1,4 miljoen euro te investeren voor het realiseren van zonnepanelen, dakisolatie, ledverlichting en laadpalen, serieus aan de slag. 

Goed nieuws is bovendien dat zij bij hun plannen steun krijgen van de Provincie Noord-Holland. Begin dit jaar deed Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West (OVWHZ) een collectieve HIRB+ subsidieaanvraag voor deze zeventien ondernemers en vastgoedeigenaren. Onlangs kwam het bericht dat Haarlem 194.000 euro subsidie verleent. 

HIRB is de afkorting van Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen. Met deze subsidie wil de provincie Noord-Holland de verduurzaming van bedrijventerreinen stimuleren. De subsidie bedraagt tien procent op zonnepanelen (zon-PV) en twintig procent op de ledverlichting, laadpalen en dakisolatie. 

Voorzitter Harco van den Hil van de Commissie Duurzaam van OVWHZ laat weten dat samenwerking een vereiste is om voor de subsidie in aanmerking te komen. “Het is ook echt een team effort. Met Gerrit Mol van de parkmanagementorganisatie bezoeken we onze leden regelmatig. We leggen dan in begrijpelijke taal uit hoe er verduurzaamd én geld verdiend kan worden. Zo krijgen we steeds meer ondernemers mee, en ontstaat er een community.” 

Zo veel aanmeldingen
“Actief relatiemanagement en een hoge organisatiegraad maken ons een aantrekkelijke club”, vertelt Gerrit Mol. “Zo’n veertig procent van de ondernemers in Zuid West is lid van OVWHZ, en een deel daarvan heeft zich alweer aangemeld voor een nieuwe collectieve subsidieaanvraag. We hebben zoveel aanmeldingen voor de nieuwe aanvraag, dat we ze moeten gaan clusteren.”

De zeventien bedrijven die de HIRB+subsidie krijgen zijn: Autobedrijf Poll Hilversum, Automobielbedrijf Toonen Hilversum, Autotaalglas Hilversum, Bulaggi & More, Carwash&Go, Classic Car Taxatie, Compatible, de Toekomst, Havenstaete B.V. (E-unit), Kabaz | The Art of Interiors, Schildersbedrijf Van Krimpen, Smits Light & Sound, Tomingroep, Tulip Tennis Center, Van der Heijden Groep, Van Haren Sport en Volvo Buitenweg.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief