Afbeelding
Foto: Gerke van de Hoef

Speelbos ‘t Laer viert tienjarig jubileum met extra kinderactiviteiten

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een kunstwerk maken van natuurlijke materialen, een spannend natuurverhaal horen, het speelbos met een blinddoek om ontdekken, samen muziek maken op de metallofoon en meer. Het kan allemaal zaterdag in speelbos ’t Laer.

Het unieke speelbos in de Gooise natuur viert zijn tiende verjaardag. Op zaterdagochtend is er voor kinderen van 4 tot 10 jaar van 10.00 tot 12.00 uur van alles te beleven.

Speelbos ’t Laer - op de grens van Hilversum, Laren en Baarn - is een bijzondere speelplek en zeer populair bij ouders met jonge kinderen uit ‘t Gooi, maar ook van daarbuiten. ‘t Laer biedt kinderen een natuurlijke speelomgeving zonder toestellen. Zij kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen.

De gedachte achter het speelbos is kinderen al spelenderwijs een blijvende band met de natuur te laten opbouwen. “Wie als kind veel met natuur in aanraking is geweest, zal zich er later ook sneller voor inzetten die natuur te beschermen”, aldus het GNR. “Zeer urgent in een land als Nederland, waar natuur altijd onder druk staat.”

Voor het verjaardagsfeest van zaterdag is beperkt plaats. Vooraf aanmelden kan via gooisnatuurreservaat@gnr.nl. Vermeld daarbij het aantal volwassenen en kinderen met hun leeftijd.

Uit de krant