De gemeente heeft de informatie over hout stoken weer op de eigen website geplaatst.
De gemeente heeft de informatie over hout stoken weer op de eigen website geplaatst. Foto: Gemeente Hilversum

Hilversum plaatst informatie houtstook terug op eigen website, maar uitgebreide communicatiecampagne komt er niet

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft de informatie over houtstook, die bij een update van de eigen website verloren was gegaan, inmiddels hier weer teruggeplaatst. Een uitgebreide communicatiecampagne hierover komt er echter niet.

Dat blijkt uit de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van GroenLinks-raadslid Lex van Waarden. Hij trok aan de bel naar aanleiding van het bericht over een verviervoudiging van de verkoop van haardhout. Er wordt immers gezien de torenhoge gasprijzen komende winter fors bij-verwarmd met houtkachels, is de verwachting. 

Echter, aldus het raadslid, op de vernieuwde website van de gemeente was geen informatie en/of voorlichtingscampagne (meer) te vinden over de aandachtspunten bij en de nadelen van houtstook. Waar was deze informatie gebleven? En is het college het met GroenLinks eens dat het onwenselijk is dat er overlast en gezondheidsrisico’s ontstaat door overmatige en onjuiste houtstook?

Per ongeluk
Het college is het met die laatste vraag eens, blijkt uit de beantwoording. Verder is de informatie over houtstook inmiddels weer teruggeplaatst. “Deze was door een grote update van het systeem per ongeluk van de website van de gemeente Hilversum gehaald.” 

Beleidsadviseur milieu
Verder wilde Van Waarden weten wanneer de ambtelijke ambtelijke capaciteit op het thema luchtkwaliteit (inclusief handhaving) weer op sterkte is. Het college geeft daarop aan dat de wervingsprocedure om de functie beleidsadviseur milieu met één fte uit te breiden nu loopt. De hoop is dat deze functie per 1 januari volgend jaar is ingevuld.

Tot slot stelde GroenLinks dat een voorlichtingscampagne over houtstook, gezien de sterk gestegen verkoop van kachels en haardhout, zeer urgent is. Komt die uitgebreide communicatiecampagne er? Het antwoord is nee. Het college houdt het bij een actuele pagina op de website en periodieke social media posts om inwoners te informeren over houtstook.  

Uit de krant