Afbeelding
Foto: Gooise Praktijkschool

Lekker shoppen op kledingmarkt in gymzaal Gooise Praktijkschool

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Leerlingen van de Gooise Praktijkschool hadden vrijdag geen gymlessen. De gymzalen bij de school aan Laapersboog in Hilversum was namelijk omgetoverd tot kledingmarkt: GPS Vinted. 

Het was een kledingmarkt waar de leerlingen gratis tweedehands kleding en accessoires als schoenen, tassen en sieraden konden scoren. GPS Vinted is een initiatief van docent Mode & Kleding Larsia Braakman en docent detailhandel/advisor Lotte Kreiter: “We vinden het belangrijk dat leerlingen leren dat tweedehands kleding goed is voor het milieu en je portemonnee. En natuurlijk ook om leerlingen die het goed kunnen gebruiken aan gratis kleding te helpen.”

De afgelopen weken is er tijdens de lessen op verschillende manieren aandacht besteed aan GPS Vinted. In de vorm van opdrachten, spellen, en filmpjes hebben de leerlingen onder andere geleerd om met zorg om te gaan met het milieu, kleding langer mee te laten gaan, kleding te recyclen en pimpen.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Het initiatief is door de hele school geadopteerd. Veel medewerkers en leerlingen hebben kleding uit hun eigen kasten, die van buren, familie en andere bekenden gezocht en gedoneerd. Leerlingen van afdeling Facilitaire Dienstverlening hebben alle kleding gewassen, gestreken en zoveel mogelijk op rekken gehangen. Er was zelfs zoveel kleding dat ouder(s)/verzorger(s) ‘s middags ook even langskomen om te shoppen. 

Uit de krant