Wethouder Van Vroonhoven sluit zonnepanelen aan in De Meent.
Wethouder Van Vroonhoven sluit zonnepanelen aan in De Meent. (Foto: Gemeente Hilversum)

Bijna 50 ideeën voor H100 Challenge

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - De oogst van 49 ingediende duurzame ideeën voor de Hilversum 100 Challenge is onvoorzien groot. Voor de gemeente is dit een teken dat veel meer Hilversummers en lokale organisaties zich ervan bewust zijn dat de duurzaamheidspas bewandeld moet worden.

"Het is geweldig dat zo veel mensen, verenigingen, scholen, bedrijven en andere groepen gehoor hebben gegeven aan de oproep. Het toont aan dat steeds meer mensen zich bewust zijn van hun eigen rol in het verduurzamen van Hilversum", reageert wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok.

Sneeuwbal
"De gemeente kan en moet stappen nemen hierin, maar voor een energieneutraal Hilversum is iedereen nodig. Als we samen de handen uit de mouwen steken, kunnen we het halen. Nu liggen er 50 plannen, kleine en grote. Een prachtig begin waarmee we de sneeuwbal aan het rollen kunnen krijgen."

Stookplaats
Dinsdag is het de Dag van de Duurzaamheid. Hilversum pakt dan groots uit in de Stookplaats op Werf35. Tijdens dit evenement worden ook de prijswinnaars bekendgemaakt van de H100 Challenge.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten