<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gijsbert Jansen won de hoofdprijs.
Gijsbert Jansen won de hoofdprijs. (Foto: Margôt Brakel)

Bouwkringloopwinkel pakt hoofdprijs H100 Challenge

  Natuur en Milieu

HILVERSUM Hilversum krijgt een bouwkringloopwinkel. Het idee om een een bouwkringloopwinkel te beginnen won dinsdag de hoofdprijs van de Hilversum 100 Challenge.

De jury van deze duurzaamheidswedstrijd, bestaande uit Lucas Mol, Helga van Leur, Halil Özpamuk en Paul Basset, was het dinsdag volstrekt met elkaar eens. Dat betekende dat Mol en wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok in de Stookplaats een cheque overhandigde ter waarde van 10.000 euro aan initiatiefnemer Gijsbert Jansen.

Helder
Het idee is dat er een plek gerealiseerd gaat worden in Hilversum waar bezoekers tweedehands bouwmaterialen kwijt kunnen én kunnen vinden. Naar de unanieme mening van de jury is dit een helder plan dat bijdraagt aan een circulaire economie en CO2 reduceert. 

Ambitieus
Voetbalclub Altius ontving 5.000 euro voor het ambitieuze plan te verduurzamen. Ook Xander Mooibroek en Joost Bennekers wonnen 5.000 euro voor respectievelijk hun plannen voor DEB STEP en Foot Print Challenge.

Versnellingsgesprek
De komende weken gaat Hilversum 100 in gesprek met het opstarten van hun projecten. Alle andere inzenders kunnen rekenen op een uitnodiging voor een meedenk- en versnellingsgesprek. Door zoveel mogelijk duurzame ideeën te realiseren moet de gemeente Hilversum groener en gezonder worden. Dat is de gedachte achter de uitgeschreven challenge.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>