Afbeelding
Foto: MHCW

Hilversummers zeggen nee tegen pmd-bak

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De weerstand tegen de pmd-bak, de vierde afvalcontainer, groeit. Diverse Hilversummers hebben inmiddels bij de GAD aangegeven de container, die er voor 22 juli moet zijn, niet te accepteren.

Meijndert Ruitenberg, voorzitter van wijkcentrum De Geus, is daar één van. Hij wil niet meedoen aan de 'bakkenvervuiling' zoals hij dat op Twitter omschrijft. "Straks zie je door al die afvalcontainers het bos niet meer", meldt de Hilversummer.

Naar eigen zeggen is hij niet de enige in zijn omgeving die de oranje afvalcontainer niet aanneemt. "Ik merk dat meer mensen dat ding eigenlijk niet willen."

Gebrek aan ruimte is een van de redenen dat Ruitenberg de veelbesproken pmd-container niet accepteert. In de Geuzenbuurt is dat een algemeen probleem.

De huidige drie bakken passen eigenlijk al niet in de tuinen van de buurtbewoners. "Je ziet ook steeds vaker dat de mensen de bakken gewoon op straat laten staan." Tevens vindt hij dat je afval ook zelf kunt scheiden. Ruitenberg gaat zelf iedere week naar de verzamelbak op Seinhorst of Crailo.

Uit de krant