Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Buurtvereniging verliest rechtszaak over parkeergarage Tergooi

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het aangepaste bestemmingsplan voor de geplande nieuwe parkeergarage bij het Tergooi-ziekenhuis is definitief goedgekeurd. Dat heeft de Raad van State beslist in een zaak die was aangespannen door de Vereniging Bonairelaan die opkomt voor de belangen van de buurtbewoners.

De buurtbewoners vinden de parkeergarage niet nodig, omdat het volgens hen nog helemaal niet zeker is dat het grootschalige verbouwingsplan voor het ziekenhuis helemaal doorgaat.

Als de parkeergarage er wel komt, terwijl de verbouwing uitblijft, dan kan die door anderen dan bezoekers van het ziekenhuis worden gebruikt. De buurtbewoners zijn bang dat dan medewerkers van het nabijgelegen Arenapark de parkeergarage gaan gebruiken. En daar is de parkeergarage niet voor bedoeld.

Maar volgens de Raad van State is er geen reden om te twijfelen aan het doorgaan van de grootschalige verbouwing. Ook al is besloten om de verbouwing gefaseerd uit te voeren.

Bovendien maakt een ander bestemmingsplan voor het zorgcomplex al een parkeergarage mogelijk. Die kan niet eens meer worden tegengehouden. Het aangepaste bestemmingsplan zorgt er alleen voor dat de locatie van de parkeergarage iets is verschoven, zodat die verder van woningen komt te staan.

Uit de krant