Een impressie van hoe het gaat worden aan de 's-Gravelandseweg 147.
Een impressie van hoe het gaat worden aan de 's-Gravelandseweg 147. Foto: Kokon
Advertorial

Luxueus en beschut wonen aan de 's-Gravelandseweg 147

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voldoende ruimte en privacy in een bosrijk gebied in Hilversum. De twee woningen geven een knipoog naar de historie en de kopers kunnen voor een groot deel nog de indeling van hun nieuwe woning bepalen. Dat is wat het project 's-Gravelandseweg 147-149 te bieden heeft.

Al meer dan honderd jaar staat op het huidige perceel op de 's-Gravelandseweg 147 het in 1914 naar het ontwerp van J.K. de Haan gerealiseerde tuinmanshuisje 'De Eekhoorn'. Nu is het dan echt tijd om op het voormalige landgoed van jonkheer Six een moderne, maar binnen het gebied passende twee-onder-een-kapwoning te realiseren.

Dat heeft even geduurd. Sinds 2008 is het de bedoeling dat dit terrein herontwikkeld wordt. Maar de crisis gooide roet in het eten en daarnaast zijn de plannen in samenspraak met de buurt veranderd. In eerste instantie was het idee om vijf appartementen neer te zetten. In nauw overleg met de omwonenden, onder meer na inloopavonden in De Jonge Haan, komen er twee villa's van net geen 200 vierkante meter woonoppervlak.

Daarnaast hebben beide kopers nog voldoende ruimte om hun huis heen. Het huis van 1,1 miljoen euro vrij op naam heeft in totaal 1280 vierkante meter en de ander van 1,25 miljoen euro vrij op naam beschikt over een totaaloppervlak van 2.528 vierkante meter.

Het nieuwe concept is een duidelijke knipoog naar het verleden. De twee-onder-een-kapwoning staat ook in beschermd dorpsgezicht. Dat houdt onder meer in dat het nieuwe gebouw moet passen bij het ensemble van de buurt. Dat komt bijvoorbeeld terug in de karakteristieke leisteengedekte kap. Behoud van de stijl is absoluut een zekerheid, zo geeft Westeneng Verbeek Makelaardij, de verkopende partij, aan.

Daar komt de luxe van vandaag de dag bij, zoals de hoogwaardige materialen die gebruikt gaan worden bij dit project. Beide woningen beschikken straks over een ondergelegen inpandige parkeergarage. Daar is plaats voor twee auto's. De woningen hebben meerdere niveaus en de indeling daarvan ligt nog niet vast. De kopers hebben alle vrijheid om hun droomhuis in overleg met de bouwer naar eigen inzicht in te vullen. "De een heeft twee slaapkamers nodig, terwijl de ander er misschien vier wil", geeft de verkopend makelaar uit Hilversum als voorbeeld van de mogelijkheden. De verwachting is dat de bouw van 's-Gravelandseweg 147-149 in november van start kan gaan.

Geïnteresseerden kunnen zich via 035-6319191 melden bij Westeneng Verbeek Makelaardij. Daar kunnen zij meer informatie krijgen, zoals de technische omschrijving. Of kijk op www.sgravelandseweg147.nl.

Uit de krant