Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Paniek bij start sloop GAK-gebouw

Buurt / wijk

HILVERSUM - De feestelijke start van de sloop van het GAK-gebouw voor het station leidde donderdagmiddag tot de nodige ophef en schrik. De sloopwagen - met daarin twee wethouders - dreigde namelijk op zijn kant te belanden.

Wethouders Arno Scheepers en Wimar Jaeger hadden vlak daarvoor de aanwezigen nog verteld blij te zijn dat het vaak verguisde pand er binnenkort niet meer staat en er straks een mooi en levendig stationsgebied is.

Bij het officiële moment dat volgde - Scheepers en Jaeger mochten samen de eerste sloophandeling verrichten - kwam de voorzijde van de wagen echter omhoog en moest een medewerker van aannemersbedrijf Scheffer Groep ingrijpen om erger te voorkomen.

Uiteindelijk konden Jaeger en Scheepers lachen om wat er zojuist was gebeurd. De wethouders hadden zich geen zorgen gemaakt, zeiden ze na afloop. Sommige toeschouwers waren op dat moment nog aan het bijkomen van de schrik. 

Overigens duurt het nog wel even voordat de sloop echt van start gaat, vertelt Jorrit Scheffer van aannemer de Scheffer Groep. De enorme hoeveelheid asbest binnen de kolos is namelijk nog altijd niet helemaal weg. Tot vertraging leidt dat niet. Eind januari/begin februari moet de sloop zijn afgerond.

Uit de krant