Scheepers afgelopen zomer tijdens een feestelijk moment in Anna's Hoeve.
Scheepers afgelopen zomer tijdens een feestelijk moment in Anna's Hoeve. Foto: BAM Wonen bv

Oeps: foutje van zes ton bij grondverkoop Anna's Hoeve

Buurt / wijk

HILVERSUM - Valt dat even tegen. De opbrengst van de de grondexploitatie Anna's Hoeve valt in totaal 616.435 euro minder hoog uit dan was verwacht. Dat meldt wethouder Arno Scheepers.

Bij een tussentijdse controle kwam de gemeente Hilversum er namelijk achter dat de opbrengst van de vrije kavels 5.3-1 en 5.3-4 van de nieuwe woonwijk zowel in 2017 als in 2018 zijn opgenomen. De opbrengst van deze vrije kavels kan uiteraard niet twee keer gerealiseerd worden, beseft ook de wethouder. "Dit betekent dat in de huidige grondexploitatie een opbrengst van in totaal 616.435 euro (ex btw) niet gerealiseerd kan worden."

De gevolgen hiervan worden bij de actualisatie van de grondexploitaties 2019 verwerkt. Bij deze actualisatie zullen de andere voor- en nadelen verwerkt worden van de nog lopende grondverkopen van de bouwvelden 4.5/4.6 en 4.3/4.4. 

Om soortgelijke omissies voor de toekomst te voorkomen zijn maatregelen nodig en in gang gezet, aldus Scheepers. "Er worden extra beheercontroles gedaan om de GREX administratie te verbeteren. Verder gaan we de interne controles binnen de grondexploitatie verder versterken en projectcontrol (beheersing) gemeente breed verder implementeren en op onderdelen gericht intensiveren."

Uit de krant