Leefbaar pleit voor andere verdeelsleutel lokale woningmarkt
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Mirjam Kooloos van Leefbaar Hilversum vindt dat de politiek niet moet blijven afschuiven, maar in actie moet komen.
Mirjam Kooloos van Leefbaar Hilversum vindt dat de politiek niet moet blijven afschuiven, maar in actie moet komen. (Foto: Bastiaan Miché)

Leefbaar pleit voor andere verdeelsleutel lokale woningmarkt

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Er moet een andere verdeelsleutel komen in de huurmarkt. Mirjam Kooloos, fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum, vindt dat er te veel huizen gaan naar statushouders, waardoor de Hilversummers nog langer op de wachtlijst staan. De markt moet een impuls krijgen en daarin is de politiek nu echt aan zet, meent de politica.

De woningmarkt zit potdicht. Dat hoef je aan woningzoekenden in Hilversum en omgeving niet te vertellen. Wil je in aanmerking komen voor een (betaalbare) huurwoning dan heb je vaak engelengeduld nodig. De vraag neemt alsmaar toe. Veel mensen kunnen geen kant op en blijven zitten waar ze zitten.

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was de woningnood een hot item. Politici deelden hun visie en inwoners vroegen hen naar oplossingen. Ondanks het voornemen van duizend woningen voor jongeren, het GroenLinks-plan dat is opgenomen in het coalitieakkoord, merkt Kooloos bitter weinig van politieke actie of handelen. Wat haar betreft, blijft het vooral bij roeptoeteren.

Leefbaar wil niet aan de kant blijven staan. De knuppel moet in het hoenderhok. In de raadzaal gaat Kooloos de discussie aanslingeren om het beleid aan te gaan passen. Het moet voor Hilversummers makkelijker worden om aan een (huur)woning te komen. Een andere verdeling moet er komen. Die ruimte is er, stelt de fractievoorzitter.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>