Vijftien luxe appartementen in voormalig onderkomen Radio Veronica
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Schuitema Makelaars

Vijftien luxe appartementen in voormalig onderkomen Radio Veronica

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Jarenlang was het eind negentiende eeuw gebouwde pand een internaat. Ook Radio Veronica was er met de afdeling Ledenadministratie en Gidsredactie gevestigd. Maar sinds het vertrek van de in 2009 failliet verklaarde The Entertainment Group van Marco Borsato stond dit historische gebouw leeg. "We kregen de tip om er eens te gaan kijken", vertelt Martin van Mechelen van Vitus Ontwikkeling. "En als je dit dan ziet, weet je meteen: hier kunnen we iets mee."

Aan tafel zitten naast Van Mechelen ook architect Joost van Gilse van bureau DENC en Sharon van Mechelen van Schuitema Makelaars, dat de verkoop van de vijftien appartementen - vier verschillende soorten woningen tussen de 88 en pakweg 150 vierkante meter - op zich neemt. Die verkoop verloopt overigens goed, zegt zij. De meeste woningen zijn al verkocht.

Al sinds 2016 zijn Vitus - onder meer bekend van de nieuwe woningen aan het Melkpad en de appartementen op de plek waar voorheen de Citybioscoop zat - en DENC druk doende met het eerste tekenwerk van het oorspronkelijke buitenverblijf aan de Vaartweg 89. Ook startte toen al het vooroverleg met de gemeente. Op Villa Duo Decimo, door de jongens van het internaat destijds gekscherend omschreven als 'Duocrazymo' zat namelijk nog altijd een bedrijfsbestemming en die moest uiteraard gewijzigd worden.

Tekst gaat verder onder foto.

Foto: Bastiaan Miché

Na een lange procedure en meerdere bijeenkomsten met de buurtbewoners (onder meer over aantal parkeerplaatsen en privacy) kwam een paar dagen voor kerst vorig jaar het verlossende nieuws. En ook de huidige buurtbewoners zijn blij met de plannen, vertelt Van Mechelen, die het een 'upgrade' voor de wijk vinden.

Van Gilse is maar wat blij om aan dit project mee te mogen doen. "We hebben hier te maken met een monument plus nieuwbouw. Dat is spannend en ook best een lastige puzzel."


Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>