Foto: Dudok Wonen

Gezondheidscentrum en sociale huurwoningen in één gebouw

  Nieuwbouw

HILVERSUM - Een gezondheidscentrum en 26 sociale huurappartementen verrijzen momenteel op de hoek van de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat. Dudok Wonen is deze week begonnen met de bouw van dit complex van 1300 vierkante meter.

Dit gebied in Oost ondergaat een grote transformatie, zo laat de woningcorporatie weten. "De contrasten tussen de verschillende straten komen samen in een nieuw markant gebouw", aldus Dudok Wonen.

Starters
De 26 appartementen zijn een mix van studio's en tweekamerappartementen. Daarmee zijn ze geschikt voor (jonge) starters. "De vraag naar dit soort woningen is groot", meent Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen. Het duurt nog wel even voordat ze in de verhuur gaan. De verwachting is dat WoningNet ze eind 2017 kan aanbieden. 

Apotheek
Het gezondheidscentrum wordt gehuurd door Medisch Centrum Liebergen. In het gezondheidscentrum komen in elk geval een apotheek, enkele huisartsen en een fysiotherapiepraktijk. Medisch Centrum Liebergen is nog in gesprek met andere zorgverleners.

Verzamelgebouw
"We willen meer zijn dan een verzamelgebouw. We gaan uit van samenwerking waarin disciplines elkaar aanvullen en versterken. Samen gaan we programma's ontwikkelen waarin de patiënt centraal staat", laat Robbert Brouwer, fysiotherapeut en één van de oprichters van het centrum, weten.

Opdracht
Bouwbedrijf Vink + Veenman voert de werkzaamheden in opdracht van Dudok Wonen uit. Naar verwachting is het nieuwe pand begin 2018  klaar.


1 reactie
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten