Foto: de Alliantie

Flats Zeverijnstraat Hilversum energiezuinig en comfortabel

  Nieuwbouw

HILVERSUM - Na een lange voorbereiding is Nijhuis Bouw Apeldoorn in opdracht van de Alliantie gestart met de verduurzaming en verbeter werkzaamheden aan de twee flats aan de Zeverijnstraat in Hilversum.

De bouwplaats is ingericht, de bouwlift opgebouwd en de werkzaamheden aan het dak en gevel van de 8 hoog flat zijn zichtbaar. Reden voor de Alliantie en Nijhuis Bouw om samen met de bewoners stil te staan bij dit startmoment, dat als eindresultaat een comfortabele woning met een lager energieverbruik en daardoor lagere maandlasten heeft (eind 2018).

Een ruime meerderheid van de bewoners gaf een akkoord op het verduurzamings- en verbeterplan van de 216 woningen. Dit enthousiasme had wel een zorgvuldige en lange aanlooptijd nodig. "Het verduurzamings- en verbeterplan is tot stand gekomen door de positief, kritische maar constructieve bijdrage van de bewoners", aldus de woningcorporatie in een persbericht. Zo maakt al het glas in de woningen plaats voor isolerende HR++ beglazing, wordt de collectieve verwarmingsinstallatie volledig verduurzaamd en gemoderniseerd en komen er zonnepanelen op de daken van de twee woningblokken.

In de woningen is tevens plaats voor individuele watermeters, rookmelders, mechanische ventilatie en CO2 gestuurde ventilatieroosters. Daarnaast kunnen bewoners de gasaansluiting voor koken laten verwijderen en deze vervangen voor elektrisch koken. "Al deze maatregelen bij elkaar resulteren in een mooi energielabel A voor deze woningen", vervolgt de Alliantie.

Naast duurzaamheidsmaatregelen wordt er geïnvesteerd in de functionaliteit en uitstraling van het complex. Balkons krijgenbalkonvloerophoging, alle balkon- en galerijhekwerken worden vervangen door 'stoere' hekwerken en de beide entrees krijgen een volledig nieuwe indeling en vormgeving. De parkeerdekken zijn direct toegankelijk vanuit de entrees. Ook krijgt de openbare ruimte op straatniveau een compleet andere inrichting met en plaatst de gemeente ondergrondse afvalcontainers.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten