Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Chef'Special verrast leerlingen Hilversumse basisschool met optreden

Algemeen

HILVERSUM - Zanger Joshua Nolet van Chef'Special - bekend van nummers als In your arms en Amigo - moet nog even wakker wanneer 's ochtends het plein van de Wilhelminaschool volstroomt met leerlingen voor een half uur durend optreden. Maar uiteindelijk gaan zowel band als de leerlingen uit hun dak.

Het bezoek van de Haarlemse band van donderdagmorgen komt doordat groep 8B van de Hilversumse basisschool meedeed aan een landelijke actie van Vodafone en Chef'Special. De opdracht: maak op zo'n originele manier een cover van de hit Amigo. Met verschillende schoolattributen (liniaal, boeken, mappen) gingen de leerlingen aan de slag en stuurden hun inzending in.

Een paar weken later kwam het nieuws dat de Hilversumse basisschool één van de drie winnende scholen was. De school kreeg niet alleen een optreden aangeboden, maar won tevens een muziekpakket van 5000 euro. 

Het optreden van de band is voor de groepen 5 tot en met 8. De pakweg 200 aanwezige kinderen blijven aanvankelijk op de grond zitten, maar kunnen als de wat snellere nummers voorbij komen niet meer rustig blijven. 


Uit de krant