Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Buurtschool 'Augustinus' trapt jubileumjaar af

Algemeen

HILVERSUM - Al bellenblazend hebben leerlingen en docenten van de Augustinusschool het jubileumjaar ingeluid. De school bestaat vijftig jaar. Het hele jaar door zijn er nog festiviteiten.

Dinsdag was de aftrap. De huidige elf groepen van de buurtschool in Kerkelanden vierden feest op het schoolplein met het doorprikken van confettiballonnen, bellenblazen en ijs.

De school is in de afgelopen 50 jaar gegroeid naar een school met meer dan 200 leerlingen en begontoen de eerste bewoners naar de nieuwe Hilversumse wijk Kerkelanden trokken. De bouw van de wijk is begonnen in 1966. Het grootste deel van de woningen in de wijk kwam tussen 1967 tot en met 1975. In de jaren tachtig is de wijk verder uitgebreid. 

Zo ging het ook met de school: in september 1968 werden de eerste kinderen welkom geheten op de nieuwe Augustinusschool. In die tijd begon de school met achttien leerlingen, maar al snel was er een grote groei van het aantal. De school is een echte buurtschool. De leerlingen zijn vooral afkomstig uit de wijk Kerkelanden en uit de directe omgeving.

Uit de krant