Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

'Wat heb jij gerealiseerd in de gemeenteraad?'

  Onderwijs

HILVERSUM - "Wat heb jij gerealiseerd? En wat vond jij het moeilijkste besluit?" Dat zijn enkele vragen die Freek Reijmerink, VVD-raadslid, kreeg van leerlingen van basisschool De Wilge. De raadzaal was deze week de plek voor de jeugd om inzicht te krijgen hoe een gemeenteraad werkt en wat doet een wethouder nu precies?

ProDemos verzorgde deze week het spel Democracity. Groep 8-leerlingen uit Hilversum leerden op speelse wijze onder meer overleggen, overtuigen en argumenteren. Onder begeleiding van onder meer burgemeester Pieter Broertjes, wethouder Arjo Klamer en raadsleden Jan de Wit (ChristenUnie) en Reijmerink kregen de scholieren een inkijkje hoe het werkt in de lokale politiek.

Eettafel
"Dit was voor mij de vijfde keer. Iedere keer zie je leerlingen enthousiast weggaan. Je weet dat ze 's avonds aan de eettafel hierover vertellen. Dat ze het interessant vonden. Dat draagt toch bij aan het politieke vertrouwen. De kloof tussen politiek en burger is groot. Tevens hebben de kinderen inzicht gekregen in wat wij als gemeenteraad doen", legt Reijmerink uit.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten