Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Nieuw pand de Wilgetoren vooral ruim

Algemeen

HILVERSUM - Leerlingen van de Wilgetoren openden vrijdag officieel hun nieuwe onderkomen aan de Kamerlingh Onnesweg. Het werd een feestelijke dag.

Oorspronkelijk was de in 1928 door Nico Andriessen ontworpen Cuneraschool een kleuterschool met drie klassen. De basisschool, die 130 leerlingen telt, beschikt over zes lokalen. Het gebouw is in het afgelopen half jaar uitgebreid met een aantal lokalen aan de achterkant. Binnen is alles gerenoveerd zoveel mogelijk in de originele Dudok-stijl.

De verhuizing was nodig, omdat de locatie aan het Van 't Hoffplein te klein werd. Het nieuwe pand is gerenoveerd en opende begin deze maand al de deuren voor de leerkrachten en leerlingen. "We hebben nu zes groepen en volgend jaar zijn dat er al zeven", vertelt directeur Petra van Eekeren. "Wat we nu hebben is zoveel ruimer, met ook een moestuin, fruitbomen, groot podium de ruimte voor gym. En er kan nog een achtste lokaal bij."

Tijdens het openingsfeestje van vrijdag was er een flashmob en werden de historische voor de school belangrijke figuren (Dudok, Andriessen) uitgebeeld.

Het vernieuwde gebouw is een ontwerp van Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen.

Lees donderdag meer in de Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws

Uit de krant