Woensdag werd er druk geschaakt door de jeugd in het raadhuis.
Woensdag werd er druk geschaakt door de jeugd in het raadhuis. (Foto: Bastiaan Miché)

Schaken in schaduw van absolute wereldtop

  Onderwijs

HILVERSUM - De belangstelling voor schaken neemt toe. Steeds meer jongeren weten het schaakbord te vinden. Dat merkt ook HSG Hilversum. Het aantal jeugdleden neemt toe. Om dit momentum vast te houden, heeft het Hilversumse schaakgenootschap in 2018 twee grote evenementen voor jongeren op de agenda gezet.

Schaken zit in de lift bij de jeugd. Volgens de Hilversumse club komt dat mede door de aandacht die de sport krijgt in het basisonderwijs. Zelf doet de club ook al jaren een duit in het jeugdschaakzakje met het jaarlijkse toernooi in het Raadhuis en Pinetum Blijdenstein en een jeugdclinic tijdens het HSG open toernooi.

De Stichting Hilversum Schaakt (SHS) wil vooral middelbare scholieren enthousiast maken voor de schaaksport. In het voortgezet onderwijs is het schaken minder populair dan op de basisschool. "Dat is jammer", zo meldt SHS. Schaken biedt veel vaardigheden, zoals strategisch denken, concentratievermogen, analytisch vermogen en vooruitdenken.
Dat het Tata Steeltoernooi op woensdag 17 januari 2018 naar Hilversum komt, is een uitgelezen mogelijkheid om jongeren uit Hilversum en omgeving naar Beeld en Geluid te halen.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten