Foto's: Bastiaan Miché

Gezond ontbijt voor Hilversumse scholieren met loco-burgemeester

  Onderwijs

HILVERSUM - Een gezond ontbijt is belangrijk, zeker voor kinderen. Om dat te onderstrepen is er jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt. In dat kader verwelkomde loco-burgemeester Eric van der Want een groep leerlingen van de Hilversumse Klimopschool. 

Het gezonde ontbijt, als start van de dag, sluit volgens de gemeenten prima aan bij de missie van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Dit is een landelijk initiatief waar Hilversum aan mee doet. Bij het ontbijt in het raadhuis stonden daarom banners van JOGG. Ook kregen de aanwezige kinderen van Van der Want een drinkwaterfles uit dit programma.

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten.

Het was afgelopen week de vijftiende keer dat het jaarlijkse ontbijtfestijn plaatsvond. Thema is 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Dit jaar gaan ruim 550.000 kinderen op 3.000 basisscholen in het hele land samen ontbijten. En in 270 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Dat zijn meer kinderen, meer scholen en meer gemeenten dan ooit. 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten