Afbeelding
Foto: Museum Hilversum

Groot Regionaal Vmbo Dictee in raadhuis Hilversum

Algemeen

Is het nu après-ski of après ski? En ge-sms't of ge-smst? Komende maandag is in de raadzaal van het raadhuis van Hilversum de eerste editie van het Groot Regionaal Vmbo Dictee.

Het dictee moet vmbo-leerlingen een podium bieden voor hun talent. Het initiatief voor het Vmbo-dictee komt van Eliza van der Heide Wijma, directeur van PIOS Studiebegeleiding. "We vragen aandacht voor het belang van taalvaardigheid en we hopen bij te dragen aan de verbondenheid tussen jongeren, scholen, gemeente(n) en andere betrokken partijen", aldus Van der Heide Wijma.

Tijdens het dictee nemen leerlingen uit de klassen 3 en 4 Vmbo van verschillende middelbare scholen uit onder meer Hilversum, Huizen en Soest het in teamverband tegen elkaar op. Onder leiding van Els Brons, directeur van de Bibliotheek in Hilversum en juryvoorzitter, wordt het dictee nagekeken.

Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes zal alle deelnemers welkom heten. Het dictee is van 19.00 tot circa 21.00 uur in het Raadhuis van Hilversum en is toegankelijk voor publiek. 

Uit de krant