Afbeelding

De grenzen van deze landen zijn weer geopend

Advertorial

Hoewel Nederland prachtige (vakantie)plekjes heeft, ben jij misschien wel toe aan wat anders. Even echt weg. Een andere omgeving, een andere taal en zon, zee of liever bergen? Er zijn al weer genoeg Europese landen die hun grenzen opengesteld hebben.

Je vakantie is misschien afgezegd of niet eens geboekt in al de onzekerheid. Dan is het nu tijd om uit te zoeken waar jouw hart sneller van gaat kloppen en welke landen nu een optie zijn. Er is genoeg, van dicht bij huis tot een vliegvakantie. We hebben de Europese opties voor je op een rijtje gezet.

Zonnig Griekenland
Laten we maar ‘ver weg’ beginnen met het prachtige Griekenland dat bekend staat om de Griekse gastvrijheid, pittoreske dorpjes, mooie stranden en heerlijk eten. Als dat niet als de perfecte vakantie klinkt? De Grieken zijn blij dat de grenzen weer open zijn en kunnen niet wachten om jou te ontvangen. Wel worden op het vliegveld steekproefsgewijs nog coronatesten afgenomen. Maar dat kan jou vast niet weerhouden. Als je van wit en blauw en zon houdt, is het dus tijd om je Tommy Hilfiger tas in te pakken en te gaan genieten.

Prachtige Kroatië
Een land met net zulke pittoreske plaatsjes en veel zonuren, is Kroatië. Ook hier zijn mooie stranden te vinden en de restaurants geven je het beste van de regio. Met pasta’s, risotto of gnocchi maar ook wild of een goulash met de invloeden van de Hongaarse keuken. Redenen genoeg de leukste jurkjes en bijkleurende clutch in te pakken. Bij de grens kan wel nog gevraagd worden om een gezondheidsformulier. Het leuke van Kroatië is dat het gewoon te doen is met de auto. Let wel even op de voorschriften van de landen waar je doorheen moet reizen. Check daarom (bij alle landen) altijd vooraf de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR voor je op pad gaat. En als je met de auto gaat, check dan ook de richtlijnen van de doorreislanden. De maatregelen kunnen per land nog steeds verschillend zijn.

Tapas en pasta
Even zag het er niet naar uit dat Italië of Spanje dit jaar een vakantie optie zou zijn, des te fijner is het dat we je kunnen melden dat ook de grenzen deze twee heerlijke landen weer open zijn. Nu nog kiezen of je naar het Italiaanse Sicilië gaat of liever het spaande Ibiza. Of kies je een dorpje aan de kust van het Italiaanse vasteland. En de Canarische Eilanden of Mallorca zijn natuurlijk ook nog een optie.

Ga je met het vliegtuig dan moet je er in Italië wel op voorbereid zijn dat je als je op de terugweg aan boord van het vliegtuig stapt richting Nederland, je een gezondheidsverklaring nodig. Dit geldt overigens alleen als je uit een hoog risicogebied komt. De verklaring je krijg je op het vliegveld. In Spanje zijn er alleen beperkingen als je vanuit Portugal reist.

Met de auto
Blijf je door de corona perikelen liever wat meer in de buurt? Ook dan zijn er nog genoeg opties. Denk maar eens aan België, Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. Elk een heel eigen cultuur, dicht bij huis en tegelijk toch even heel wat anders. De grenzen van alle vier zijn geopend maar per land (en in Duitsland zelfs per deelstaat) kan het nog wel verschillend zijn wat de regels zijn. Nu nog kiezen of je gaat genieten van de Belgisch biertjes, de Duitse zoete wijnen of de romantiek van viva la France of Luxemburg. Wat je ook kiest, pak je Kiplink rugzak maar vast in want het wordt genieten.


Uit de krant