Afbeelding

Nederlanders massaal op vakantie in eigen land

Advertorial

Door de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, kiezen veel mensen dit jaar voor een vakantie in eigen land. 

Al vrij snel nadat bekend werd welke impact de uitbraak van het virus zou hebben op het internationale reisverkeer, zagen de houders van campings en vakantieparken in Nederland het aantal boekingen fors stijgen. De logische gedachte van veel vakantiegangers is dat ze in geval van calamiteiten snel weer terug naar huis kunnen. Ze zijn niet afhankelijk van de luchtvaart en ze hoeven geen landsgrenzen te passeren. Daarmee creëren ze een bepaalde zekerheid over het slagen van de vakantieplannen.

Toerisme in eigen land zat al in de lift

De sterke stijging van het aantal mensen dat de vakantie doorbrengt in eigen land kan overigens slechts ten dele worden toegeschreven aan de coronacrisis. De laatste jaren was er al sprake van een toenemend aantal binnenlandse vakantiebestemmingen. Zo bestond bijvoorbeeld in 2017 al bijna de helft van het aantal door Nederlanders geboekte vakanties uit reizen naar bestemmingen binnen de landsgrenzen. In 2018 en 2019 nam het aantal binnenlandse boekingen nog verder toe. Niet zo vreemd natuurlijk, want over het algemeen hebben we over goed weer in de zomermaanden de laatste jaren niet zo veel te klagen. Vooral voor gezinnen is het tamelijk praktisch en ook voordelig om niet enorm ver weg te hoeven gaan. Campings en vakantieparken spelen daar goed op in door allerlei activiteiten te organiseren voor jong en oud.

Investeren in je vakantie

Door de coronacrisis hebben veel mensen de kans gehad om wat geld te sparen. Er werd immers enige tijd niets uitgegeven aan etentjes, bioscoopbezoek, theater, enzovoort. Dat extra spaargeld kun je prima gebruiken voor een (extra) vakantie. Kom je nog wat tekort? Dan kun je in  de meeste gevallen direct geld lenen om de vakantie mee te financieren. Je kunt op die manier overigens ook investeren in je vakantiegenot op de lange termijn, bijvoorbeeld door een camper aan te schaffen. Een camper kun je eenvoudig financieren met een lening en zodra je de sleutels van de verkoper overhandigd krijgt, hoef je alleen nog maar een geschikte plek te zoeken om naartoe te reizen. Is de lening eenmaal in zijn geheel afbetaald, dan worden je vakanties een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een overnachting in een hotel, waarbij de kosten vaak behoorlijk kunnen oplopen. Al met al dus een mooie win-winsituatie. Goede reis!

Uit de krant