Afbeelding

Prepaid blijft interessant, vooral vraag naar data

Advertorial

Het blijft een interessante optie: prepaid. Een prepaid simkaart gebruiken heeft namelijk een aantal unieke voordelen. Aangezien er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van mobiele diensten, is prepaid in meerdere situaties geschikt om te gebruiken. Dat wordt dan nog steeds gedaan, waarbij de vraag naar prepaid data het meest groeit.

Keuze voor prepaid
Dat er nog altijd voor prepaid gekozen wordt, is niet vreemd. Het heeft namelijk een aantal voordelen dat het altijd zal behouden, vooral ten opzichte van een abonnement. Een belangrijk voordeel is dat je met prepaid geen contract afsluit en niet vastzit aan een abonnement. Dat betekent ook dat er geen sprake is van een BKR-registratie. Een prepaid simkaart aanschaffen is dus heel makkelijk. Het gemak maakt het een interessante keuze voor veel consumenten.

Met een prepaid simkaart kun je bovendien eenvoudig internetten, bellen en sms’en wanneer je in het buitenland bent. Bij sommige providers betaal je geen extra kosten binnen Europa, wat natuurlijk voordelig is! Buiten Europa zijn er vaak wel extra kosten. Controleer dit dus goed, aangezien het per provider verschilt.

Interesse in prepaid data groeit
Verder is een interessante ontwikkeling dat vooral de vraag naar prepaid data groeit. Uit cijfers van prepaidsimkaarten.nl blijkt dat er, ten opzichte van een half jaar geleden, nu 22% vaker wordt gezocht naar een prepaid data simkaart. Verder blijkt ook dat Noord-Holland tot de top 4 regio’s behoort die interesse heeft in een prepaid data simkaart (waarmee je alleen kunt internetten, dus bellen en sms’en is hiermee niet mogelijk).

Waarom deze interesse in een prepaid data sim? Dat komt voort uit de algemene groei in de vraag naar internet. In het algemeen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van het internet, en natuurlijk groeit het aantal Nederlanders met een smartphone ook. Net zoals de hele markt voor mobiele diensten (bellen, sms’en en internetten) groeit, geldt dat ook voor de prepaid markt, met een nadruk op internet. Dat komt doordat een dergelijke ‘data simkaart’ voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.

Gebruik van een prepaid data simkaart
Vooral mensen die niet direct vast willen zitten aan een abonnement, maar toch gebruik willen maken van het internet, vinden een data simkaart fijn. Een situatie waarin dit geschikt is, is bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent. Door een data simkaart met een MiFi router te combineren, heb je helemaal geen andere WiFi-verbinding meer nodig, en kun je op meerdere apparaten gebruik maken van je data simkaart (in combinatie met een MiFi router). Ook in het buitenland is dit erg fijn; open WiFi-verbindingen in het buitenland vaak matig en bovendien onveilig.

Een prepaid data simkaart wordt ook vaak als M2M-oplossing (Machine to Machine) gebruikt. Dit is relevant voor zakelijk gebruik, maar ook geschikt voor privégebruik. Denk hierbij aan slimme apparaten als beveiligingscamera’s en alarmsystemen.Tenslotte is het fijn dat je zelf kunt bepalen wanneer je een prepaid simkaart opwaardeert. Dit geldt ook voor een prepaid data sim. Je hebt dus de volledige controle over je kosten. Over het algemeen is dit ook een van de belangrijkste voordelen van prepaid.

Er zijn dus nog genoeg redenen om voor prepaid te kiezen. Een aantal specifieke voordelen, zoals het gemak en gebruik in het buitenland, zorgen ervoor dat men nog altijd voor een prepaid simkaart blijft kiezen. Hierbij is er vooral interesse in prepaid data, wat vanwege de algemene groei in gebruik van smartphones en het internet een logische ontwikkeling is.




Uit de krant