Afbeelding

Investeren in vastgoed? Dit zijn je mogelijkheden

Advertorial

Investeren is populairder dan ooit. Dit geldt voor bijna alle vormen van investeren. De grootste trigger in deze drang tot investeren is de historisch lage spaarrente die we momenteel ontvangen. De lage spaarrente zorgt ervoor dat het geld op de bank niets meer oplevert en mensen op zoek gaan naar andere plekken om het geld in te stoppen. Een van de meest zekere vormen van investeringen is het investeren in vastgoed. Als je investeert in vastgoed dan wordt je (mede)eigenaar van bijvoorbeeld een stuk grond of een gebouw. In deze blog vertellen we je meer over het investeren in vastgoed!

Investeren in gebouwen

Investeren in gebouwen is een van de populairste vormen van investeren als het gaat om vastgoed. Investeren in gebouwen kan zowel particulier als zakelijk gedaan worden en biedt enorm veel mogelijkheden. Zo kun je als particulier investeren in een eigen woning, maar ook in een tweede woning die je kunt verhuren. Dit zijn vaak grote investeringen en deze worden dan ook vaak (deels) gefinancierd middels een vastgoed hypotheek. De verstrekker van de vastgoed hypotheek levert jou de financiële middelen die je nodig hebt om het stuk vastgoed aan te kunnen trekken. De vastgoed investering kan gedaan worden door de welbekende financiële instellingen maar ook door particuliere investeerders. Beide vormen van financiering hebben zo hun voor-en nadelen. Zo geeft een financiële instelling vaak meer zekerheid, maar kan deze wel lang op zich laten wachten. Particuliere investeerders kunnen vaak sneller leveren, maar doen dit wel tegen hogere rentepercentages. 

Snel investeren in vastgoed

Als je snel op zoek bent naar financiering voor het investeren in vastgoed, dan kun je bijvoorbeeld een overbruggingskrediet regelen via een particuliere investeerder. De investering kan dan bekostigd worden middels dit overbruggingskrediet. Deze kan vervolgens weer worden afgelost zodra een welbekende financiële instelling je investeringsaanvraag heeft goedgekeurd. Door gebruik te maken van een overbruggingskrediet maak je dus gebruik van de beide mogelijkheden als het gaat om financiering van jouw investering. Als je bereid bent om enige tijd te wachten op je financiering, dan is het overbruggingskrediet echter misschien wat veel van het goede. Je betaalt over dit krediet immers wel rente!

Uit de krant