Afbeelding

De beste videochatdiensten: Prijzen en Beoordelingen

Advertorial

Tot voor kort konden veel mensen het belang van videochatten in ons leven niet eens beseffen. Maar 2020 heeft hun relevantie ten volle aangetoond. Op dit moment zijn miljoenen mensen over de hele wereld aan het studeren, werken, interviewen en gewoon chatten via webchats. En daar zijn verschillende redenen voor.

  1. 1. Veiligheid. Het gaat niet alleen om digitale veiligheid, het gaat ook om gezondheid. In verband met de pandemie van het coronavirus, die aan het begin van het twintigste jaar wijd verspreid raakte, communiceren velen vrijwillig of gedwongen op afstand. Dit is de enige manier om uw gezondheid en die van anderen niet in gevaar te brengen.

  2. 2. Gemak. Webcam-chatten kan nu vanaf bijna elk apparaat - van een desktopcomputer tot een budget-smartphone. Het maakt niet uit waar u bent - thuis, in het park, in het openbaar vervoer of op het strand. Het belangrijkste is toegang tot internet.

  3. 3. Efficiëntie. Moderne videochat is niet langer alleen een communicatiemiddel. Met veel van hen kunt u online conferenties houden, uw scherm laten zien, de spraak van de gesprekspartner in een andere taal vertalen en nog veel meer.

Maar laten we eens kijken naar de functies die videochatten gratis kunnen bieden en de functies die alleen voor geld beschikbaar zijn. En is het de moeite waard om te betalen?

Videocommunicatiediensten voor werk en studie

Laten we eens kijken naar een paar populaire webchats die het meest geschikt zijn voor werk- of schooltaken, hoewel ze ook veilig kunnen worden gebruikt voor gewone communicatie met vrienden en familie.

  1. 1. Skype. Dit is een handige en zeer populaire dienst die beschikbaar is op een groot aantal platforms: PC’s, smartphones, tablets, Xbox-consoles, Alexa-speakers en zelfs een webbrowser. Het ondersteunt video- en audioconferenties voor maximaal 50 personen. En het is volledig gratis. U kunt echter meer opties krijgen tegen een extra vergoeding - bellen en berichten verzenden naar gewone nummers. Het is voldoende om geld op uw rekening te storten. Met het systeem kunt u 5, 10 of 25 euro in één keer storten.

  2. 2. Zoom. Dit is de laatste tijd de populairste dienst voor videobellen geworden, vooral dankzij de stabiele en hoogwaardige communicatie en het gebruiksgemak. Het is ideaal voor online conferenties, omdat er tot 100 mensen aan een sessie kunnen deelnemen. In de gratis versie is de duur van de videoconferentie echter niet langer dan 40 minuten. Om deze beperking op te heffen, is het nodig om $15 te betalen voor een maandabonnement.

  3. 3. Viber. Dit is vooral een populaire messenger. Het is beschikbaar op Android, iOS, Windows, macOS en Linux. Het verschilt in eenvoud en gebruiksgemak, hoge kwaliteit video en geluid. Er is ondersteuning voor groepstekst en videochatten. Alle basisfuncties zijn gratis beschikbaar. Met een abonnement voor $5,99 per maand krijg je de mogelijkheid om reguliere mobiele nummers in vijftig landen te bellen.

Wij raden u aan de informatie op de officiële websites van elk platform te lezen, evenals de recensies om de functies van de diensten beter te begrijpen en het platform te kiezen dat het beste bij u past.

Videochatten voor communicatie en vermaak

Willekeurige webchats zijn functioneel verschillende websites. De meeste van hen zijn ook gratis beschikbaar. Ze bieden ook een aantal extra functies na inschrijving.

  1. 1. Chatrandom. Dit is een van de helderste vertegenwoordigers van de moderne casual video chats. Hier kun je chatten met willekeurige gebruikers op het internet, thematische chatrooms van je interesses bezoeken, praten in een algemene chat van vier mensen Cam4. Er is ook een aparte sectie “Chatten met homo’s”. Aanmelden en het gebruik van de basisfuncties van Chatrandom is volledig gratis. En tegen betaling kun je nog meer opties krijgen: geslacht en geografische filter, privé-chat, geen advertenties, en nog veel meer. U kunt $ 6,99 betalen voor een wekelijks abonnement of $ 19,99 voor een maandabonnement.

  2. 2. CooMeet. Het belangrijkste kenmerk van deze webchat is de mogelijkheid om uitsluitend met meisjes te communiceren. Het is voldoende om naar de website te gaan en een gesprek te beginnen. Elke nieuwe gebruiker kan alle CooMeet tools gratis uitproberen voor een beperkte periode. En dan, als ze van dit formaat houden, betalen voor een abonnement. De proefversie kost slechts $1,99 per dag. Maandelijkse Premium toegang kost $9,99. U kunt ook betalen voor een abonnement voor zes maanden of een jaar. De kosten van een maand zijn dan aanzienlijk lager. Als deze betalingsvorm u niet bevalt, kunt u een pakket voor 10, 60 of 360 minuten bestellen.

  3. 3. Omegle. Dit is een klassieke chat roulette voor degenen die niet bereid zijn om te betalen. De functionaliteit is hier eerder beperkt. Je kunt chatten via video of tekst chat, een taal kiezen voor de communicatie, je aansluiten bij de webchat van je school, of een ongemodereerde sectie bezoeken. Er zijn geen geslachts- en geografische filters. Er zijn ook geen extra instellingen voor het zoeken naar een gesprekspartner. Maar registratie is niet vereist en je hoeft nergens voor te betalen.

Natuurlijk zijn deze drie diensten totaal ongeschikt voor werk of studie. Ze zijn gemaakt voor dating, het vinden van interessante mensen en gewoon onopvallende communicatie. Veel mensen vragen vandaag de dag niet om meer. Vergeet overigens niet om recensies van soortgelijke websites te lezen om te weten wat je kunt verwachten. Bijvoorbeeld, beoordelingen over CooMeet zijn hier beschikbaar: https://coomeet.reviews/nl.

Dus, is het de moeite waard om te betalen? We zullen onze mening niet aan u opdringen. Iedereen moet voor zichzelf beslissen. Als je echt de functies wilt die de diensten bieden voor het geld, is het antwoord duidelijk. Zo niet, dan kunt u zich beperken tot gratis functionaliteit. En er zijn situaties waarin iemand een betaald abonnement neemt alleen om de ontwikkelaars te steunen als teken van dankbaarheid. En dit is ook een goede praktijk als de dienst echt de moeite waard is. Verken en probeer verschillende platforms, gebruik gratis en betaalde functies, en ontdek wat voor u het beste werkt. Betaling is bijzaak. Trouwens, zoals je al hebt gezien, zijn de prijzen heel betaalbaar.

Uit de krant