Afbeelding

Is een vakantie in Nederland aan te raden?

Advertorial

Ja, dat is zeker aan te raden. Waarom? Nou eigenlijk omdat Nederland een verscheidenheid heeft aan cultuur, natuur en historie. Maar ook een echt vakantiehuis traditie. Een vakantiehuis in Nederland huren doen we gemiddeld 2 of 3 keer per jaar per stel of gezin. Er blijven altijd nog mooie plekjes te ontdekken in ons koude kikkerlandje. Vaak op plekken waar je geen last hebt van de massa, zoals internationaal bekende bestemmingen, evenementen of monumenten. Om te genieten van deze plekken hebben wij voor jou onze zuidelijkste provincie uitgelicht, Limburg! Voor een heerlijk buiten gevoel in het heuvelachtige gebied in Zuid Limburg en de bourgondische levensstijl die hier gehanteerd wordt, met een zachte G.

Wat is er te doen in Limburg?

Als je een leuk vakantiehuisje in Limburg huurt wil je natuurlijk de omgeving ontdekken. Maar wat zijn nu leuke dagjes uit met bijvoorbeeld het gezin of met je vrienden?

1.       Elke natuurliefhebber wil natuurlijk opzoek naar de mooiste stukjes natuur. In Limburg zit je goed, want de Maas, de rivier die dwars door deze prachtige provincie stroomt is omgeven door natuur. Denk aan het Pieterpad, een wandelroute die van Limburg Zuid tot aan Groningen doorloopt. Loop stukjes langs dit pad en geniet.

2.       Een dagje sightseeing in Maastricht. Denk aan de Maastricht Underground waar je de grotten in gaat, het Fort Sint Pieter dat ligt aan de zuidkant van de stad. Een prachtig bouwwerk. Maar ook het shoppen, stappen en terrasjes doen zal je zeker bevallen!

3.       Met de kinderen naar de Vaalserberg. Het hoogste punt van Nederland dat beter bekend staat als het Drielandenpunt (vroeger 4 landenpunt). Dit Drielandenpunt ligt bijna op 325 meter hoog boven NAP. Bovenop kunnen de kids zich leuk vermaken in de speeltuinen en de ouders genieten van de terrasjes. Zeker leuke activiteit!

4.       Naast Maastricht is ook Valkenburg een zeer attractieve stad rondom de Cauberg aan de rivier de Geul. Het Geuldal is een zeer mooi stukje natuurgebied in de buurt van Valkenburg. Maar Valkenburg heeft een bourgondische sfeer in de binnenstad met bovenop een ruïne die je bezoeken kan waarmee je een panoramazicht hebt over de hele omgeving.  Strijk neer op een van de terrasjes, waag een gokje in het Holland Casino in Valkenburg of maak een mooie stadswandeling.

Boek een actieve of rustgevende vakantie in Limburg

Voor zowel de actieve vakantiegangers als de rustzoekers is Limburg enorm geschikt. Bijvoorbeeld voor wielrenners, mountainbikers en wandelaars. Voor rustzoekers zit je heerlijk in de dorpen rondom de stad Maastricht, Arcen of Brunssum. Zo zijn er mooie natuurgebieden, zoals de Brunssumerheide, Nationaal Park De Groote Peel, Maasduinen en de Meinweg zijn voorbeelden van grote en prachtige natuurgebieden. Boek uw volgende vakantie in Nederland in de bourgondische provincie Limburg. 

Uit de krant