Afbeelding

Verhuizen naar mediastad Hilversum? U bent zeker niet de enige!

Advertorial

Er zijn veel particulieren en bedrijven die graag naar de mediastad van Nederland willen verhuizen. Zeker binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA) zijn de aantallen verhuisstromen naar Hilversum altijd hoog. In 2017-2018 kwamen bijvoorbeeld 2.080 huishoudens vanuit de MRA naar Hilversum, terwijl het totaal aantal verhuizingen naar de mediastad rond de 4.600 lag (CBS, 2019).

Maar waarom is verhuizen naar Hilversum een goed idee?

Hier vindt u enkele hoogtepunten om ook u te overtuigen van deze mooie plek.

Bedrijven in beweging

Ook bedrijven in het centrum van Hilversum zijn druk bezig met verhuizen. Een boekhandel is verhuisd naar het oude C&A pand, en de Xenos is sinds begin augustus weer terug van weggeweest. En om dit rijtje op zijn Hilversums te voltooien, zelfs de talkshows ‘Op1’ en ‘De Vooravond’ verhuizen van Amsterdam naar het Hilversumse Mediapark.

Bedrijfsverhuizingen vinden dus binnen de stad plaats, maar er komen ook steeds meer bedrijven naar Hilversum toe. Een belangrijke reden is de centrale ligging en bereikbaarheid, en het feit dat de prijzen lager zijn dan bijvoorbeeld in Amsterdam.

Waarom zou u als particulier in Hilversum willen wonen?

Onze mediastad is zeker niet het grote Amsterdam, of het moderne Rotterdam. Waarom willen particulieren dan zo graag in Hilversum wonen?

De stad (of houden we het ouderwets op dorp?) heeft eigenlijk alles wat we nodig hebben: een goede centrale ligging, veel winkels, een mooie architectuur, en uiteraard een prachtige natuur.

Hilversum ligt in de centrale maar toch ietwat drukke randstad. Het heeft zelf ook een bruisend hart, maar toch geeft het de inwoners ook de mogelijkheid om binnen enkele minuten lopen de stadse hectiek volledig te verlaten.

Er is genoeg te doen in Hilversum. Ga naar de bioscoop, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, of museum Hilversum. Winkelen in het mooie centrum kunnen we zeker niet overslaan, zowel in de winkelstraat als overdekt. Internationale ketens, chique winkels, lokale toppers, en meerdere verswinkels, geven u meer dan genoeg winkelaanbod om een goed weekend te shoppen.

Is het tijd om de drukte te verlaten?

De natuur is maar op enkele minuten lopen, fietsen of rijden.
Bos, heide, akkerland, grasland, zandverstuiving en water. Hier vindt u het allemaal.

Als we dan toch even een plek mogen uitlichten, dan gaan we voor de Hoorneboegse Heide. Misschien wel de mooiste heide, omringd door bos en onderdeel van het Goois Natuurreservaat. In augustus staat de heide volop in bloei en is het landschap paars gekleurd. Wandelen door de Hoorneboegse Heide, veel mooier gaat u het in ons kikkerlandje niet vinden.

Hulp nodig bij uw eigen verhuizing?

VBU is een betaalbare regionale verhuisspecialist. Het verhuisbedrijf kent de provincie Utrecht en omliggende gebieden zoals het Gooi en de Gelderse Vallei op zijn duimpje. Met verschillende verhuisdiensten weten ze uw verhuizing binnen 1 dag te voltooien. Van sjouwen en transport, tot aan klussen en ontruimen. Een verhuizing in Hilversum is nog nooit zo makkelijk geweest.

Uit de krant