Afbeelding

De 4 meest rustgevende plekken dichtbij je luxe vakantievilla in de Ardennen

Advertorial

De Ardennen behoren niet voor niets tot een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Je kunt hier niet alleen ontspannen, maar je ontdekt iedere dag wel weer een nieuwe unieke locatie waar je optimaal kunt genieten van de natuur. En vanuit je villa Ardennen kun je volop mooie plekken gaan ontdekken. Benieuwd naar de meest rustgevende locaties die je in de buurt van jouw luxe verblijf kunt gaan ontdekken? Hier vind je een handige top 5 die je tijdens jouw vakantie kunt raadplegen.

1: De Maasvallei

Rivierpark Maasvallei biedt heel veel wandelplezier, maar is bovenal een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Wandel langs de rivier, ontdek unieke uitzichten en laat je meeslepen langs historische steden zoals Dinant en Namur, en gezellige dorpen. Kom je echt voor de rust en vrijheid? Er zijn genoeg plekken in de Maasvallei waar je dit zult vinden. Huisje België huren? Vanuit hier kun je deze schitterende omgeving gaan verkennen. 

2: La Tombeau du Géant

La Tombeau du Géant is een uniek uitzichtpunt bij het dorp Botassart, in de streek Wallonië. Vanaf dit punt heb je een uniek uitzicht over de schitterende omgeving, waar je de rivier Semois in een lus ziet gaan. Dit is een van de meest fotogenieke en legendarische uitzichten in Belgisch Luxemburg, en dus zeker een aanrader om te gaan bezichtigen vanuit jouw vakantiewoning in de Ardennen. Ontdek waar in de buurt je kunt verblijven. 

3: De Hoge Venen

Nationaal Park De Hoge Venen ligt op een hoogvlakte, voor een groot gedeelte in de Ardennen, in oostelijk België. Dit gebied bevat meer dan 5.000 hectare aan open veengebieden en is het oudste natuurreservaat van Wallonië. De omgeving is hier ongerept, ruig en biedt het perfecte decor voor wandelingen. Ontdek hier het unieke wandelpad dat dwars door het veengebied leidt: onderweg geniet je van unieke vergezichten en kun je echt even genieten van jouw welverdiende vakantie in de prachtige Ardennen in België. 

4: Stuwmeer van Nisramont

Het stuwmeer van Nisramont is een unieke locatie waar je in de omgeving mooie wandelingen kunt maken. Als je van rustgevende landschappen houdt is het zeker een aanrader hier naartoe te gaan. Onderweg kom je Rocher du Hérou tegen, het mooiste uitzichtpunt tijdens een wandeling in deze omgeving. Deze route is vooral voor de echte sportievelingen, die niet vies zijn van een uitdagende wandeling!

Uit de krant