EG Photography
EG Photography Foto: Emma Groenenboom

3 maatwerk raamdecoratie projecten die je blijven verwonderen!

Advertorial

Ben je van plan om binnenkort nieuwe raambekleding aan te brengen in je woning? Je kunt dan kiezen uit veel verschillende raambekledingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gordijnen te nemen, wat nog altijd een populaire optie is bij raamdecoratie maatwerk. Desondanks is dit niet meer zo populair als in het verleden, destijds zag je gordijnen echt in alle huizen in Nederland. Inmiddels is dit niet meer het geval, wat logisch is aangezien er nu nog veel meer verschillende opties zijn waarvoor je kunt kiezen. In dit artikel vind je dan ook drie geweldige projecten op het gebied van maatwerk raamdecoratie waar je gebruik van zou kunnen maken in je woning. 

Jaloezieën 

Zo is het zeker een goed idee om jaloezieën te laten installeren in je huis, al zou je dit ook zelf kunnen doen. Hierbij moet je trouwens nog wel een belangrijke keuze maken, wat gaat over het materiaal van de raambekleding. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om jaloezieën van aluminium aan te schaffen. Deze exemplaren zijn niet alleen zeer praktisch, ze hebben ook nog eens een strakke uitstraling. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse standaard maten, al kunnen ze ook op maat gemaakt worden. Dit is tevens het geval bij de jaloezieën met houten lamellen. Dit type raamdecoratie dat dus geproduceerd is van hout zorgt ervoor dat je woning er direct een stuk strakker en stoerder uitziet. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat houten jaloezieën op het moment meer trendy zijn dan hun aluminium tegenhangers.

Rolgordijnen

Een ander maatwerk raamdecoratie project dat de afgelopen jaren zeer populair geworden is, is het rolgordijn. Dit type raambekleding heeft een paar voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld zelf eenvoudig geïnstalleerd worden, terwijl het ook nog eens eenvoudig in gebruik is. Zelfs je kinderen zouden de rolgordijnen kunnen openen en sluiten. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende standaard maten, maar kun je ze tevens op maat laten maken door de specialisten om ervoor zorgen dat de rolgordijn precies past bij je raam. Ook zijn deze gordijnen beschikbaar in allerlei kleuren en stoffen, dus de keuze is reuze. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor duo rolgordijnen, die ook wel roljaloezieën genoemd worden. Op dit moment is dit type raamdecoratie echt dé trend van de industrie.

Plisségordijnen

Ook is het nog mogelijk om plisségordijnen op maat te laten maken als een maatwerk raamdecoratie project. Dit zijn gordijnen die zich opvouwen als een accordeon, al maken ze niet hetzelfde geluid als dit instrument. Je kunt de plisségordijnen omhoog trekken en de stof zal zich dan automatisch zelf opvouwen. Dit kan top down, maar ook bottom up. Top down betekent van beneden naar boven, terwijl bottom up juist van boven naar beneden is. Daarnaast is het van belang om te weten dat een vrijhangend plisségordijn alleen aan de bovenkant vastzit. Je kunt het bedienen met één of meerdere koorden. Wil je raambekleding plaatsen voor een draai-kiep ramen? Het is dan zeker een aanrader om te kiezen voor een ingespannen plisségordijn.

Uit de krant