Afbeelding

Bespaar op energiekosten door deze 5 handige tips!

Advertorial

Iedereen probeert constant geld te besparen, bijvoorbeeld met behulp van LED verlichting bedrijfshal. Of het nu gaat om het studiegeld van je kinderen, een welverdiende vakantie, vakantiegeschenken, pensioen of gewoon omdat de meeste mensen liever bezuinigen op bepaalde uitgaven. Het bedrag dat je uitgeeft aan energie is waarschijnlijk niet goed voor je spaarrekening. Deze vijf tips zijn eenvoudige en gratis manieren om je energiekosten te verlagen. Door deze eenvoudige aanpassingen te maken, kun je het bedrag dat je aan energie uitgeeft, verminderen en je besparingen vergroten. Naast de onderstaande manieren is het ook zeker een aanrader om eens te kijken naar Prolumia LED verlichting

Koppel alles los

Het uitschakelen van je televisie en laptop is een geweldige manier om energie te besparen, maar je kunt nog meer energie besparen door je televisie, laptop, stijltang en opladers los te koppelen. Veel elektronische apparaten en apparaten verbruiken stroom, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Loskoppelen van deze apparaten is een snelle en gratis manier om je energiekosten te verlagen binnen een mum van tijd, terwijl het je leven eigenlijk niet beïnvloedt.

Was grote ladingen

Bij het wassen van de afwas of kleding kun je de wasmachine of vaatwasser het beste met de grootst mogelijke lading vullen. Wanneer deze apparaten werken, zelfs als ze een kleine belasting hebben, verbruiken ze vaak net zoveel water en energie als een volledige belasting. Volgens ENERGY STAR kan het wassen van volledige ladingen je jaarlijks meer dan 12 duizend liter water besparen. Jaarlijks geven we veel geld uit aan water, dus het is zeker goed om hierop te besparen door grote ladingen te wassen.

Kook buiten

Door de oven in je keuken te gebruiken, verwarm je je huis, waardoor de airconditioning meer nodig heeft om aan te blijven en op volle toeren te draaien. Buiten koken is een geweldig alternatief, zodat je de warmte buiten je huis kunt houden en de thermostaat op de meest energiezuinige temperatuur kunt laten staan. Profiteer zeker van het zomerse weer en gebruik je grill. Een goed excuus om zo te genieten van een barbecue met je familie!

Neem koudere douches

De meeste gezinnen hebben minstens één persoon die het heerlijk vindt om lange, warme douches te nemen die de hele badkamer stomen. Wist je dat als je kouder gaat douchen je kunt besparen op twee maandelijkse rekeningen? Door kouder te douchen kun je besparen op je energie- en waterrekening, want bijna niemand vindt het heerlijk om een tijdje onder een koude douche te staan! Begin ervoor te zorgen dat iedereen in je gezin koudere, kortere douches neemt!

Zet de kraan uit

De meeste mensen laten het water lopen terwijl ze hun tanden poetsen of scheren. Dit verspilt niet alleen ongeveer tien liter water, maar verspilt ook geld. In plaats daarvan, voordat je je tanden poetst, vul je een klein kopje met water, sluit je de kraan en gebruik je het kopje wanneer je klaar bent om te spoelen. Vul tijdens het scheren de gootsteen met water en draai de kraan dicht totdat het tijd is voor je laatste spoeling. De kraan dichthouden is een gratis manier om energie- en waterverbruik te verminderen.

Uit de krant