Van linksaf: tandartsen Mark Färber, Daniëlle Verhaeg en Nick Volkers.
Van linksaf: tandartsen Mark Färber, Daniëlle Verhaeg en Nick Volkers. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Verhaeg Tandartsen start nieuwe praktijk in Hilversum met bekende gezichten

Advertorial

HILVERSUM - Van bijna buren naar samenwerking onder één dak. De Hilversumse tandartsen Nick Volkers en Mark Färber beginnen onder de vlag van Verhaeg Tandartsen een nieuwe praktijk. Vanaf maandag 1 november is de Koninginneweg 37 hun nieuwe gezamenlijke onderkomen.

Al vele jaren hebben beiden een praktijk op de Pieter de Hooghlaan. Liever hadden zij een locatie dichter bij ‘huis’ gezien. Daar hebben de twee wel hun best voor gedaan. Zo was een pand op de Utrechtseweg in beeld, maar dat bleek niet haalbaar. Uiteindelijk is een centrale plek gevonden in Hilversum: het voormalige onderkomen van de GGD met - niet onbelangrijk - gratis parkeerplek voor de deur.

“Het is eigenlijk too good te be true. Het is precies zoals ik het me vier, vijf jaar terug al bedacht had”, meldt Volkers, die al bijna veertig jaar in het vak zit. Hoewel hij absoluut nog niet van plan is om te stoppen, leeft bij hem al wel een tijdje de wens om onderdeel te zijn van een groter geheel. Dat levert het grote voordeel op dat Färber en hij zich vooral kunnen richten op waar ze goed in zijn: tandarts zijn. Het leven als solist is zwaar, zo erkennen de twee. “Je bent hoofd Personeelszaken en ook van de postzegels. Op een gegeven moment ben je met alles bezig behalve met het uitoefenen van het vak.”

Sudderend

Op zoek naar geschikte partners kwam Volkers via via in contact met Thomas de Haan, praktijkmanager van Verhaeg Tandartsen in Maartensdijk. Volkers’ toekomstbeeld landde daar en samen zijn ze verder gegaan om ervoor te zorgen dat dit idee werkelijkheid kon worden. Enige tijd heeft hun initiatief een sudderend karakter gehad, maar de coronacrisis heeft hen de ruimte gegeven om goed over alles na te denken. Dat heeft de nieuwe praktijk met bekende Hilversumse gezichten uiteindelijk in een stroomversnelling gebracht, aldus De Haan. 

Samen met Verhaeg Tandartsen en Färber - ook al ruim dertig jaar tandarts in Hilversum - start het avontuur begin volgende week. Professionaliteit, fijne sfeer en kennis en kunde zijn belangrijke pijlers van de nieuwe praktijk. Volkers zegt dat deze stap zeker ook voor de patiënten vooruitgang betekent, omdat er een breder arsenaal is. Dat heeft niet alleen met bepaalde apparatuur te maken, maar ook met het feit dat de praktijk meer te bieden heeft, zoals implantaten, mondhygiënist en assistenten die preventiewerkzaamheden kunnen doen. En uiteraard kunnen de twee Hilversumse tandartsen, voordat zij het stokje overdragen aan jongere vakgenoten van Verhaeg Tandartsen, hun vakmanschap blijven uitvoeren.

Meer weten? Kijk dan op www.verhaegtandartsen.nl.

Uit de krant