Hilversummer opgepakt bij politieactie tegen No Surrender
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

Hilversummer opgepakt bij politieactie tegen No Surrender

  Politie

HILVERSUM Een 46-jarige Hilversummer is vanmorgen bij een grote politieactie gearresteerd in zijn woning. Naast hem zijn ook vier Almeerders opgepakt. Zij worden allemaal verdacht van drugssmokkel.

Met toestemming van de officier van justitie is het vijftal vanmorgen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het uitvoeren van een grote partij cocaïne naar Engeland en deelname aan een criminele organisatie. Vier van de vijf verdachten zijn lid van het Chapter Almere van de Outlaw Motorcycle Gang 'No Surrender'. De recherche en het Openbaar Ministerie vermoeden dat ook enkele hoger geplaatste landelijke figuren van de motorbende mogelijk als opdrachtgever of financier bij deze drugssmokkel zij nbetrokken.

In totaal zijn zeven woningen onderzocht. De Hilversummer kreeg bezoek in zijn woning en dat geldt ook voor de vier Almeerders (23, 29, 30 en 42 jaar). Ook was de politie vanmorgen nog actief in Breda. 

Volgens de politie nam een chauffeur van een Nederlands transportbedrijf in januari de opdracht aan om met een vrachtauto goederen af te leveren op een adres in Engeland. In dat land kreeg hij door verschillende aanwijzingen het sterke vermoeden dat er harddrugs in zijn vrachtwagen verstopt waren. Uit angst om daarmee betrapt te worden, liet hij in paniek zijn truck op een parkeerplaats achter en ging met de veerboot terug naar Nederland.

Hij zag nadat hij van boord ging in Hoek van Holland dat in de hal vier mannen hem kennelijk stonden op te wachten. Uit onderzoek is gebleken dat drie van deze mannen lid zijn van het Chapter Almere van 'No Surrender'. Een van die mannen had een vuistmes en met zand verzwaarde handschoenen bij zich. Ze kwamen kennelijk bij hem verhaal halen over het achterlaten van de vrachtauto met daarin de partij drugs. Hij voelde zich zo bedreigd dat hij er vandoor ging en zich meldde bij de post van de Koninklijke Marechaussee waar hij zijn verhaal deed.

Hierna troffen de Engelse autoriteiten in de door hem achtergelaten vrachtauto, goed verstopt, enkele tientallen kilo's cocaïne aan. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de chauffeur omdat er vanuit het criminele milieu signalen zijn dat zijn leven gevaar loopt en dat leden van de motorclub No Surrender actief naar hem op zoek zijn.

Het onderzoek naar de uitvoer van de partij cocaïne wordt verricht door een rechercheteam van de eenheid Zeeland West Brabant in nauwe samenwerking met Midden Nederland en Dienst Infra van de Landelijke Eenheid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>