Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Dienstwapens bij arrestatie omdat duo vuurwapen zou hebben

Politie

HILVERSUM - Met een paar zakjes met brokjes hasj erin zijn gisteren twee mannen van 18 jaar aangehouden op de Kleine Drift. Bij de arrestatie trokken de agenten hun dienstwapen omdat het duo een vuurwapen bij zich zou hebben.

Rond 17.45 uur kwam de melding binnen dat de twee jonge mannen op een scooter een vuurwapen bij zich zouden hebben. op beelden van bewakingscamera's was het een en ander gezien, meldt de politie nu. Hun signalementen waren doorgegeven met de mededeling dat het tweetal richting station reed.

Stilzetten
Op de Kleine Drift troffen de twee agenten het verdachte duo op de scooter aan. Bij het stilzetten van de scooter reed de bestuurder tegen de portier van de politieauto aan. Omdat er sprake zou zijn van een mogelijk vuurwapen trokken de agenten hun dienstwapen. 

Fouilleren
Bij de zoektocht naar de twee is ook de politiehelikopter ingezet. Bij de aanhouding vonden de agenten wat zakjes aan met hasj erin. Het vuurwapen dat gezien is bij de melding is niet gevonden tijdens het fouilleren. De recherche doet nader onderzoek.

De arrestatie met getrokken pistolen is gefilmd. Zie tweet hieronder van @dutchbatman91:

Uit de krant