De auto van de verdachte.
De auto van de verdachte. Foto: Bastiaan Miché

Verdachte aanrijding agent nog zoek

Politie

HILVERSUM - De man die maandag in Hilversum twee motoragenten aanreed, is nog altijd niet gevonden. Eén van de twee agenten raakten bij het incident gewond en is met onder andere pijn aan zijn bekken en buik naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 17.30 uur wilden twee motoragenten de automobilist, die met gestolen kentekenplaten zou rondrijden, controleren. Op de Larenseweg echter negeerde de man een stopteken. Hij ging ervandoor en er ontstond een achtervolging door verschillende straten in Hilversum, totdat ze weer op de Larenseweg belandden.

Hier reed de verdachte zich klem, waarna hij achteruit reed en tegen de motor van één van de agenten botste. De agent kwam ten val, maar raakte niet gewond. De bestuurder ging er wederom vandoor, waarna de tweede agent opnieuw een achtervolging inzette.

In de Ampérestraat kwamen zij tot stilstand. De bestuurder gaf hierna vol gas en reed hard achteruit, in de richting van de motoragent. Deze kon hem niet ontwijken, waarna een aanrijding het gevolg was. De agent viel van zijn motor en de verdachte ging ervandoor. Een ambulance kwam ter plaatse voor medische hulp en bracht de gewonde agent naar het ziekenhuis.

Op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen troffen verschillende politie-eenheden het voertuig (zonder inzittenden) niet veel later aan. Ook de zoekactie die volgde, leverde niets op. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. 

Uit de krant