Alleen nog fietsparkeren op plek waar dat mag.
Alleen nog fietsparkeren op plek waar dat mag. Foto: Bastiaan Miché

Vanaf september handhaven op verkeerd gestalde fietsen in centrum Hilversum

Politie

HILVERSUM - Nu de gemeente 500 extra parkeervoorzieningen heeft gerealiseerd, is het echt tijd dat Hilversummers de fiets niet zomaar blijven neergooien. Dat kan over een paar maanden ook niet meer, want er gaat gehandhaafd worden en dan kunnen de fietsers hun tweewieler ophalen bij het depot.

Vanaf september gaat de gemeente daadwerkelijk handhaven. Wie zijn fiets neerzet in het centrum op een plek waar dat niet is toegestaan, mag daarna zijn of haar stalen ros elders ophalen. "We beginnen mild", laat een zegsvrouw van de gemeente weten.

Dat betekent dat er in de eerste maand geen kosten aan het ophalen van de fiets verbonden zijn. Dat wordt vanaf oktober anders. Dan moet de eigenaar van de tweewieler een bedrag betalen bij het fietsdepot op de Kerkbrink. Twee buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan zich hiermee bezighouden, zo laat de gemeente weten.

Hilversum gaat niet van de ene op de andere dag zomaar handhaven. Eerst komt er een stevige communicatiecampagne. Dat gebeurt in juli en augustus. Op straat en in de winkels zijn flyers, viltjes en borden te vinden die het publiek hierover informeren. Tevens zet de gemeente gedurende deze maanden straatcoaches in.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant