Afbeelding
Foto: Politie

Hilversummer bekent doodschieten broer kroongetuige

Politie

HILVERSUM - De Hilversummer, die eind maart van dit jaar werd opgepakt voor de liquidatie van de broer van kroongetuige B., heeft bekend de schutter te zijn geweest. Dat heeft hij in een schriftelijke verklaring en tijdens een politieverhoor erkend, meldt het Openbaar Ministerie.

De 40-jarige verdachte zou uitsluitend over zijn eigen rol hebben verklaard. "Hij heeft geen namen of informatie willen verstrekken die zouden kunnen leiden tot identificatie van andere betrokkenen bij deze moord", aldus het OM.

Op 5 juli staat de man op een pro forma zitting bij de Amsterdamse rechtbank. Zijn zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie zal op de zitting een korte toelichting geven op de verklaring van de verdachte.

Op 29 maart 2018 werd de broer (41) van kroongetuige B. doodgeschoten in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Een paar dagen na de liquidatie is een aantal personen aangehouden. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen één van hen, een 34-jarige man uit Den Haag, is op 5 juli. Hij wordt verdacht van wapenbezit maar niet vervolgd voor medeplichtigheid aan de moord.

De twee andere personen in deze zaak zijn op last van de officier van justitie heengezonden.

Uit de krant