Hilversummer cel in voor verkrachting
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Hans Peijs

Hilversummer cel in voor verkrachting

  Politie

HILVERSUM - Een 25-jarige Hilversummer is veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk voor verkrachting, bedreiging, en belaging van een 12-jarige meisje vorig jaar. Het vonnis komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

De Hilversummer leerde het meisje via Instagram kennen. Onder een schuilnaam zocht hij contact met haar. Na wat over en weer geapp, maakte hij uiteindelijk op 5 februari vorig jaar een afspraak met het meisje. Hij pikte haar met de auto van zijn vader op in de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum, voerde het meisje dronken waarna hij haar verkrachtte.

Toen de verdachte ter ore was gekomen dat het slachtoffer aangifte zou doen, begon hij het meisje en haar moeder te bedreigen. De politie hield de man twee maanden later aan.

De rechtbank vindt het schokkend dat de verdachte wist dat het meisje slechts 12 jaar oud was en dat hij zich daar niets van heeft aangetrokken. Hij heeft alleen oog gehad voor de bevrediging van zijn eigen lustgevoelens.

Vanwege de ernst van het feit en de grenzeloze terreur van de verdachte die het slachtoffer en haar familie hebben moeten doormaken legt de rechtbank de Hilversummer naast de celstraf een  proeftijd van 5 jaar op. Dit als stok achter de deur om ervoor te zorgen dat de man niet opnieuw in de fout gaat.

Ook mag de man tijdens zijn proeftijd geen contact opnemen met het slachtoffer en haar familie en moet hij zich laten behandelen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>