Broertjes sluit drugspand Wolvenlaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Broertjes.
Burgemeester Broertjes. (Foto: Bastiaan Miché)

Broertjes sluit drugspand Wolvenlaan

  Politie

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft een pand aan de Wolvenlaan voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van cocaïne en hasj. Op 15 mei dit jaar trof de politie in het pand een grote hoeveelheid drugs aan met een straatwaarde van 1,5 miljoen euro. Met de sluiting van het pand wil Broertjes een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit het pand.

De betreffende flat is het vierde pand dat in de afgelopen jaren op last van de burgemeester dicht gaat.,,In Hilversum treden we hard op tegen de opslag van en de handel in drugs", laat hij weten. "Het sluiten van dit pand is een signaal aan iedereen die zich met drugscriminaliteit bezighoudt dat ik dit niet accepteer."

Artikel 13b van de Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. Een sluiting op grond van dit artikel heeft gevolgen voor de eigenaar van een pand. Die mag het pand vanwege de sluiting in dit geval drie maanden niet gebruiken. De aanpak van de huurder van het pand aan de Wolvenlaan loopt op dit moment via het strafrecht.

Aanzuigende werking
Panden waar drugs aanwezig zijn, hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving, meldt de gemeente. "Door een drugspand te sluiten gaat de gemeente drugscriminaliteit tegen en vergroten we de veiligheid en leefbaarheid. Om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid en leefbaarheid is in 2016 het handhavingsbeleid aangepast. Hierdoor wordt sneller tot sluiting van panden overgegaan."

Bij het sluiten van drugspanden werkt de gemeente samen met politie en OM. Bij het aantreffen van een wietplantage vormt het hennepconvenant de basis voor de samenwerking. Bij de aanpak van illegale hennepkwekerijen werkt de gemeente ook samen met woningcorporaties, Belastingdienst, uitkeringsinstanties en de beheerder van het elektriciteitsnet.

Ondermijning.
Eind 2016 is onderzoek gedaan naar de aard en omvang van ondermijning in Hilversum. Dit heeft geleid tot een integraal Ondermijningsbeeld met een aantal speerpunten, waarvan drugshandel er een is. Ook is er een plan opgesteld om de ondermijnende criminaliteit in Hilversum aan te pakken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>